Παρουσίαση Βιβλίου: «Η εποχή μας τότε λεγόταν σήμερα» της Ιωάννας Κραουνάκη

Facebook
Twitter
LinkedIn

Την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου στις 19.30 στο βιβλιοπωλείο-καφέ “Booktalks” η Ιωάννα Κραουνάκη θα παρουσιάσει  το της βιβλίο «Η εποχή μας τότε λεγόταν σήμερα» από τις εκδόσεις ΙΑΝΟΣ

Την Εισαγωγή στην παρουσίαση θα κάνει ο αρχαιολόγος ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΦΛΑΚΗΣ, ενώ αφηγητής θα είναι ο ηθοποιός ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ.

Tον Οκτώβριο του 2008 έγινε η πρώτη Παρουσίαση στον Ιανό και στην Ελληνογερμανική Αγωγή στην Παλλήνη με την Ναταλία Δραγούμη.

Τον Οκτώβριο 2015 στην Κοιλάδα Αργολίδας με μεγάλη επιτυχία, συνδυασμένη με σπουδαία Υποβρύχια Ανασκαφή.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΑΝΟΣ

Η Ιωάννα Κραουνάκη στην Αθήνα σπούδασε αρχαιολογία και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές με ειδίκευση στον Νεολιθικό Αιγαιακό Πολιτισμό. Από το 1989, ως υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού, διεξήγαγε ανασκαφές και αρχαιολογικές έρευνες με αντίστοιχες δημοσιεύσεις. Στην προσπάθεια απόδρασής της από τα δημοσιοϋπαλληλικά στεγανά και την αυστηρή γλώσσα της επιστήμης της, με αναφορές όμως σ’ αυτήν, επιδόθηκε στη συγγραφή “παραμυθιών” απελευθερώνοντας το συναίσθημα και τη φαντασία της. Το “H εποχή μας τότε λεγόταν σήμερα” αποτελεί το πρώτο της έργο και είναι εμπνευσμένο από μια διδακτορική διατριβή που δεν ολοκλήρωσε ποτέ. Έχοντας έναν μαγικό τρόπο, η Ιωάννα Κραουνάκη, στο παρελθόν, στο παρόν ή στο μέλλον, ξεκινάει με ωραία ελληνικά να μας παρασύρει στο ταξίδι της. Ένα μάθημα για τον χρόνο ξετυλίγεται μπροστά μας.


Περίληψη

Ένα αγγείο που γεννήθηκε την 5η χιλιετία π.Χ., δηλαδή νεολιθικό, διηγείται την ιστορία του από τότε που πλάσθηκε από χώμα και νερό από τα χέρια της κεραμίστριας του, με την οποία συνδέεται η προσωπική του ιστορία μέχρι που πέφτει χιλιάδες χρόνια μετά στα χέρια της αρχαιολόγου του.

Το αγγείο με όνομα προσωποποιείται και ερωτεύεται ένα άλλο από την Ανατολή και βαδίζουν μαζί στο χρόνο του Σπηλαίου του Πανός στον Μαραθώνα, όπου θάβονται για να έρθουν και πάλι στο φως από τους αρχαιολόγους. Η χάρη του ζευγαριού φτάνει μέχρι την Αφρική, όπου τελείται και ο γάμος με την αρχαιολόγο για κουμπάρα.

Ένα παιχνίδι παίζει η ύλη, η άϋλη, με τον χρόνο μέχρι την Αθανασία.
“BOOKTALKS”

Αρτέμιδος 47&Αγ.Αλεξάνδρου 58

τηλέφωνο 210980250

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.