Σενάριο για φορολόγηση των ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών για να μην μειωθούν οι συντάξεις

Facebook
Twitter
LinkedIn

Σενάριο για τη φορολόγηση όλων των τραπεζικών συναλλαγών που πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, προκειμένου να μην γίνουν μειώσεις στις κύριες συντάξεις θα επιβληθεί ένας εσωτερικός φόρος Τόμπιν, ένα ειδικό τέλος που δεν θα ξεπερνά το ένα τοις χιλίοις, σε όλες τις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές.

Με αυτόν τον τρόπο ευελπιστούν ότι θα γεμίσουν τα ταμεία των Ταμείων και θα πειστούν οι Θεσμοί ότι δεν χρειάζεται ούτε μείωση συντάξεων ούτε και αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.

Tα σενάρια  αυτά πρωτοσυζητήθηκαν  επί ΛΟΥΚΑ  ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ.

Τότε το σενάριο ανέφερε ότι είναι δύο οι πιθανότητες. Είτε για όσες συναλλαγές είναι πάνω από 500 ευρώ, είτε γι’ αυτές πάνω από 300 ευρώ.,πιθανόνο να είναι και πιο κάτω π.χ. από τα 100 ευρώ και πάνω…δεδομένου ότι οι πιο πολλές συναλλαγές περίπου στο 65% είναι κάτω απ αυτό το ποσό.

Στη 2η  περίπτωση το οικονομικό επιτελείο ευελπιστώντας  πως θα φορολογηθούν υπερδιπλάσιες συναλλαγές με τις τράπεζες και θα αυξάνονταν έτσι και τα κέρδη του κράτους.

Ο φόρος που θα έμπαινε στις συναλλαγές με τις τράπεζες αναμενόταν να είναι από 0,1% ως και 0,2% του ποσού της συναλλαγής, έλεγε τότε το ρεπορτάζ.

Ωστόσο κυβερνητικές πηγές τόνιζαν τότε πως δεν θα φορολογούνται οι συναλλαγές με χρεωστικές κάρτες καθώς έτσι θα ακυρωνόταν το μέτρο για το πλαστικό χρήμα.

Τώρα όμως πού εκόντες άκοντες το πλαστικό χρήμα το βάλαμε στη ζωή μας λόγω capital controls..θα είναι λίαν αποδοτικό το μέτρο αυτό…

πηγή: newpost,

επιμέλεια: ΜΙΧ. ΠΑΝ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.