Οι υπεύθυνοι για τις ”φούσκες” του Χρηματιστηρίου στο εδώλιο…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πέρασαν σχεδόν 16 χρόνια για να καθίσουν στο σκαμνί ,αυτοί που φέρονται ως υπεύθυνοι για τις μετοχές ”φούσκες”,δηλαδή για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου…Του Μιχάλη Παναγιώτου.

Τριανταέξη  άτομα που ειχαν αθωωθεί το 2013 για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου με αίτηση του αντιεισαγγελέα Χαράλαμπου Βουρλιώτη,την οποία εκανε δεκτή το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου  και εμπλέκονται στην υπόθεση θα καθησουν στο εδώλιο. Οι μετοχές-«φούσκες», είχαν οδηγήσει το 1999 χιλιάδες μικροεπενδυτές στην απώλεια των περιουσιών τους, καθώς επικρατούσε «φρενίτιδα» στη χρηματιστηριακή αγορά.
Το 1999 ήταν η χρονιά της επίπλαστης χρηματιστηριακής άνθισης που «φούσκωσε» τους τραπεζικούς λογαριασμούς των επιτηδείων σε βάρος ανυποψίαστων επενδυτώνΤο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αίτηση του αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, να αναιρεθεί η ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία είχαν αθωωθεί (το 2013) 36 κατηγορούμενοι για τις μετοχές-«φούσκες» του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Οι αρεοπαγίτες, έκριναν ότι η επίμαχη εφετειακή απόφαση δεν έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία.

Έτσι, η υπόθεση που είχε χαρακτηριστεί ως ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης, θα εκδικαστεί εκ νέου, από μηδενική βάση, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.Υπενθυμίζεται ότι το Δεκέμβριο του 2013, το δικαστήριο μετά από μακρά ακροαματική διαδικασία είχεΣχεδόν 16 χρόνια μετά το περίφημο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, στο εδώλιο θα καθίσουν 36 πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση με τις μετοχές-φούσκεςαπαλλάξει συνολικά 42 άτομα που κατηγορούνταν σε βαθμό κακουργήματος με το σκεπτικό ότι δεν στοιχειοθετήθηκε η απάτη, διότι από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι η τιμή πώλησης των επίδικων πακέτων μετοχών επηρέασε την τελική τους τιμή στο ταμπλό του ΧΑΑ την συγκεκριμένη περίοδο. Ήταν το 1999, τη χρονιά της επίπλαστης χρηματιστηριακής άνθισης που «φούσκωσε» τους τραπεζικούς λογαριασμούς των επιτηδείων σε βάρος ανυποψίαστων επενδυτών που είδαν τις οικονομίες του να χάνονται εν μία νυκτί.Αντίθετα πάντως από την κρίση των δικαστών, η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει να κηρυχθούν ένοχοι για κακουργηματική απάτη από κοινού, κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση οι: Παν. Κονταλέξης (χρηματιστής), Γεωρ. Μπατατούδης (μέτοχος της Ιντερσάτ), Παν Πανούσης (μέτοχος της Αττικάτ), Σπ. Τασσόγλου και Κων. Στέγγος της «Τεχνικής Ολυμπιακής» και για άμεση συνέργεια στην απάτη οι: Δ. Ράνιος (χρηματιστής) και Ιωαν. Μούστος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.