Ο Πυρσός και πώς να τον ερμηνεύσω…

Πάνος Παγώνης
Facebook
Twitter
LinkedIn

του Πάνου Παγώνη

Με την ευκαιρία της παρουσίασης του Νεου Δημοκρατικου σηματος, άργησα να καταλάβω οτι το τριγωνάκι πάνω από τα γραμματα ηταν η φλογα του πυρσου!!!

Νεα εποχη λεει ο ηγετης, νεα σηματα, νεες πορεις, Νεες Δημοκρατιες,ιδια ονοματα ομως!!!

Παντα αυτα τα πανηγυρακια για τη δηθεν αλλαγη της φορεσιας(ο γνωστος Μανωλιος…) με απωθουσαν προσωπικα!!Καταλαβαινω τους σχεδιασμους και τα επικοινωνιακα κολπα των κομματων…οι επικοινωνιολογοι θα γραφουν στον ΟΑΕΔ?Δεν γινεται βρε αδελφε!!!Ξερεις τι σημαινει image σημερα?Ολα για το fainesthai,για το ILLOUSTRATED,για τη μυρωδια του καινουργιου!!

Τα ειδα στο television…

Ας πουμε,βλεποντας στην πρωτη σειρα καθισματων τον Καραμανλη με το Σαμαρα,θα ελεγες ποτε…”θελω πισω αυτους που χασαμε σαν κομμα απο το 2004 και μετα?”…καλα που δεν εσπασαν οι καρεκλες του κυριου Κωστα και του κυριου Αντωνη αφου τους δειχνεις με την ατακα σου την κοκκινη καρτα της ανικανοτητας τους να κρατησουν τους οπαδους σας!!

Ή,δειχνεις νεο προσωπο αραγε και προοδευτικο το να κανεις απλα εκκλιση σε κεντροαριστερους και αριστερους να συνυπαρξουν με τον κυριο Αδωνι ή τον κυριο Βοριδη?Τους ρωτησες αν θελουν αυτοι να συνδιαλεγονται με “τετοια ατομα”?Ααα πα πααα…ατμοι απο το τριχωτο μερος της κεφαλης τους αναδυονται!!!

Με λιγα λογια…δεν τσιμπαω πια σε παρομοια τερτιπια!!!

Ποσο θα ηθελα,ολα τα κομματα,οχι μονο η ΝΔ,να ειχαν παντιερα τους μονο το προγραμμα τους και να με πεισουν πως ειναι το καλυτερο…ανθρωποκεντρικο και οχι συμφεροντολογικο…για μενα,για το γιο μου τον ανεργο,για τον πατερα μου τον ηλικιωμενο,για την μανα μου την αρρωστη,για την ασφαλη μου διαβιωση και μετακινηση,για το ανοιγμα της δουλειας μου,για ελαφρυνση των φορολογικων μου,για τη μονιμοποιηση της αισιοδοξιας και του χαμογελου στο προσωπο μου,για την προασπιση των εθνικων μου συμφεροντων και την αγαστη συνεργασια μου με ολο τον κοσμο…και τοσα αλλα,που χρονια τωρα βρισκονται σε μια διαρκη υφεση και μετατρεπουν το ημερολογιο σε προγραφικο σημειωμα και οχι σε χαρουμενο υπενθυμιτικο μεσο!!!

Ποιος θα με πεισει για ολα αυτα?

Δυστυχως η προιστορια αλλα μου λεει…ο λυκος μονο το τριχωμα αλλαζει…τα ιδια καρβουνα σιγοκαινε σε διαφορετικο τζακι…και αν ο κυριος Μητσοτακης ειναι ο “αλλος και διαφορετικος”,ο νεος και ανανεωτικος,μου μουτζουρωσε την εικονα του το περιστατικο με την Σπυρακη και τους Σκοπιανους,αυτο για την αναβολη ευρεσης λυσης στο θεμα, για να λυθει,λενε, επι ΝΔ,ευελπιστωντας οτι αυτη θα΄ναι η νεα κυβερνηση στις επερχομενες εκλογες(τι καημος κι αυτος!!!)!!!

Εισαι μαγκας και νεωτεριστης φιλε μου?Μοναδικη η κινηση σου να βρεις τροπο συναινεσης στα εθνικα θεματα και να σου βγαλω το καπελο!!!Να μη φανερωνεις καθε στιγμη την αγωνια σου να γινεις πρωθυπουργος φωνασκοντας μαλιστα,πολυ πριν αποφασισεις ποιους θα συμπεριλαβεις στο καλεσμα σου!!!

Δυστυχως ή ευτυχως,για μενα,,ο καθε χωρος εχει την πολιτικη του και την ιδεολογια του,που αλλες φορες παντρευονται και αλλες απεχουν οσο ο παραδεισος με την κολαση…πως μπορει να συμβιωσει ενας Σοσιαλιστης ας πουμε με εναν ακραιο καπιταλιστη!!!!Ειναι σαν να θες να φτιαξεις πρασσοριζο με μους σοκολατα!!!Για να μην πεσω σε πλανη,το διασταυρωσα…ρωτησα τη μανα μου…μου ειπε δεν γινεται,οση φαντασια να βαλεις στη μαγειρικη σου!!!

Και ειναι και οι πολιτικοι βεβαια,μην το ξεχναμε, που ειναι γαλουχημενοι με αυτες τις ιδεες, δεν τις ξεπερνανε ποτε…απλα τις καμουφλαρουν την προεκλογικη περιοδο και τις λουστραρουν αφου εξασφαλισουν την ανοδο τους!!!Γιατι αυτο το καταραμενο πολιτικο κοστος, αυτο που μετρανε υποψηφιοι και επικοινωνιολογοι περισσοτερο απο την πιεση τους,πρεπει να εχεις χαρισμα να μην το συμπεριλαβεις στις αποφασεις και στο σκεπτικο σου!!!

Ας βρεθει επιτελους καποιος που θα μετριεται με τη σταση ζωης του,με την προοδο και την επιτυχια στη δουλεια του (ποσοι αληθεια πολιτικοι μιλουν για δικαιωματα εγαζομενων χωρις να εχουν γραψει οι ιδιοι,μιας ωρας εργασια!!!) ,με ιδεες και  νοοτροπια με κεντρο τον ανθρωπο και την ευτυχισμενη ζωη του!!!

Εγω μ΄αυτους θα παω και τις ειλικρινεις προτασεις τους!!

Μη προτρεξετε να με χαρακτηρισετε αιθεροβαμωνα… ξερω που και τι ζω… αλλα παντα θα ψαχνω, θα ελπιζω και θα εργαζομαι για το πραγματικα διαφορετικο… και αν οι συγκυριες διαφοροποιουν το “διαφορετικο”, τουλαχιστον να μην αλλοιωνουν τα βασικα στοιχεια μιας προοδευτικης, αναπτυξιακης και δικαιης πορειας!!!

Εδω ειμαστε…τα ξαναλεμε!!!

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.