Επιτέλους!!! Το εμβληματικό “Αναπαυτήριο Πικιώνη” θα αποκατασταθεί!

ΛΟΥΜΠΑΡΔΙΑΡΗΣ3
Facebook
Twitter
LinkedIn

Λόφος Φιλοπάππου! Κάπου εκεί στη δεκαετία του ’50 (1954- 1958) κατασκευάζεται ένα αριστουργηματικό Αναπαυτήριο απο τον κορυφαίο Έλληνα αρχιτέκτονα – πολεοδόμο Δημήτρη Πικιώνη στο πλαίσιο των έργων ανάδειξης της Ακρόπολης.

Δίπλα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου του Λουμπαρδιάρη το κτήριο είχε εγκαταλειφθεί και μαράζωνε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Σήμερα μιά ευχάριστη είδηση έφτασε με Δελτίο Τύπου απο τον Δήμο Αθηναίων , που μας πληροφορεί ότι το οίκημα παραχωρήθηκε απο την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στο Δήμο, προκειμένου να αποκαταστήσει τη λειτουργία του.

ΛΟΥΜΠΑΡΔΙΑΡΗΣ2

Ο χώρος, για πολλά χρόνια αποτελούσε μία σταθερή θέση ραντεβού για τους Αθηναίους, είχε μεταβιβαστεί στον ΕΟΤ, ενώ τη διαχείρισή του είχε αναλάβει η ΕΤΑΔ.

Η σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και της Εταιρείας προβλέπει την αποκατάσταση, συντήρηση και προστασία του, με σκοπό να λειτουργήσει ως χώρος αναψυχής και ανάπαυσης.

Το έργο – λόγω της θέσης και της αρχιτεκτονικής αξίας του – μαζί με τα λιθόστρωτα που ενοποιούν τους Λόφους Φιλοπάππου και Ακροπόλεως και τον παρακείμενο ναό, είχε κηρυχθεί το 1996 μνημείο προστατευόμενο από την UNESCO και είχε χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως «ιστορικό διατηρητέο μνημείο» και «έργο τέχνης».

ΛΟΥΜΠΑΡΔΙΑΡΗΣ1

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.