Ασφαλιστικό: Επανέρχεται με βελτιωμένη πρόταση ο Κατρούγκαλος

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Με βελτιωμένη πρόταση στο ασφαλιστικό για τους επιστήμονες και τους ελεύθερους επαγγελματίες επανέρχεται η κυβέρνηση στις διαδοχικές συναντήσεις του υπουργού Εργασίας με τους φορείς τους, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού λίγο αργότερα. 

Η βελτιωμένη πρόταση έρχεται στον απόηχο της προειδοποίησης του επικεφαλής του ΕΣΜ Κλάους Ρέγκλινγκ ότι αν δεν προχωρήσει η αξιολόγηση η ελληνική κυβέρνηση κινδυνεύει να μην έχει χρήματα, και ότι το ασφαλιστικό πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Ειδικότερα, η πρόταση θα περιλαμβάνει σταδιακό διπλασιασμό των εισφορών τους σε βάθος τριετίας ανάλογα με τα εισοδήματα τους. Η πρόταση φαίνεται να ικανοποιεί κατ’ αρχήν τους δικηγόρους.

Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας συναντάται σε λίγο στο Μαξίμου με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), Γιώργο Στασινό, τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, Βασίλη Αλεξανδρή και τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλη Βλασταράκο. Στη συνάντηση θα είναι παρών και ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Αυτή την ώρα, ο κ. Κατρούγκαλος συναντάται στο υπουργείο Εργασίας με εκπροσώπους από τους κλάδους των επιστημόνων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το ασφαλιστικό, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι «οι προτάσεις της κυβέρνησης δεν δίνουν λύσεις, αλλά οδηγούν στην ανεργία ολόκληρες κοινωνικές κατηγορίες, επιτείνοντας την ύφεση». «Δεν είναι αποδεκτό αυτό το σχέδιο» διαμήνυσε.

Το ασφαλιστικό σύστημα είτε θα μεταρρυθμιστεί είτε θα καταρρεύσει, προειδοποίησε στο μεταξύ την Κυριακή ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην πανηγυρική εκδήλωση επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 1 χρόνου από την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

«Δεν ευθυνόμαστε εμείς για το PSI, δεν ευθυνόμαστε για αύξηση των άνεργων και για το δημογραφικό. Πρέπει να σταθούμε με ευθύνη σε ένα μείζον εθνικό πρόβλημα και αυτό πρέπει να το κατανοήσουν όλοι» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.