Το ακροδεξιό κόμμα του Μπαλτάκου έτοιμο σε δυο μήνες

Facebook
Twitter
LinkedIn

Την ύπαρξη διερευνητικών συζητήσεων για την δημιουργία δεξιού κόμματος επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος.

Μιλώντας στον Σκάι είπε ότι υπάρχουν ανιχνεύσεις και ζυμώσεις, καθώς κατά την εκτίμησή του υπάρχει ανάγκη για την δημιουργία κόμματος στα δεξιά της ΝΔ.

Τόνισε ότι οι συζητήσεις είναι προχωρημένες και πως σε δύο-τρεις μήνες θα μπορούσε να ανακοινωθεί και να είναι έτοιμο για συμμετοχή σε εκλογές.

Ανέφερε ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται να είναι επικεφαλής, ενώ ερωτηθείς εάν θα μπορούσε να είναι αρχηγός ο Φράγκος Φραγκούλης απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι είναι ένα από τα πρόσωπα που θα μπορούσε να είναι αρχηγός.

Ανέφερε ότι η ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη κινείται καθαρά στο κέντρο, ενώ τόνισε πως η χώρα έχει ανάγκη από ένα δεξιό κόμμα και εάν υπάρξει σύμπνοια μεταξύ όσων συζητούν τότε θα δημιουργηθεί ο κομματικός σχηματισμός.

Πρόσθεσε ότι με αυτό το κόμμα θα μπορούσε να συνεργαστεί ο Πάνος Καμμένος, εκτιμώντας πως τα ποσοστά συνολικά ενός δεξιού κόμματος θα φθάσουν στο 10%-12%.

Απέκλεισε, δε, συνεργασία με την Χρυσή Αυγή, αλλά είπε ότι το υπό συζήτηση νέο δεξιό κόμμα θα μπορούσε να προσεγγίσει τους ψηφοφόρους της, οι οποίοι κατά την άποψη του δεν είναι ακροδεξιοί, αλλά δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι της ΝΔ

Μίλησε για κόμμα με πατριωτικό χαρακτήρα, αντιμνημονιακό και τάχθηκε εναντίον της δημιουργίας των hot spots.


ΝΔ: Γιατί δεν πάει απευθείας στην ΧΑ;

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για όσα είπε ο κ. Μπαλτάκος, η αντίδραση της ΝΔ ήταν η εξής: «Δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο κ. Μπαλτάκος μπαίνει στον κόπο να ιδρύσει κόμμα και δεν εντάσσεται απευθείας στη Χρυσή Αυγή, της οποίας εξάλλου είναι προνομιακός συνομιλητής».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.