Η Γωγώ Ατζολετάκη παρουσίασε το νέο της βιβλίο «Το “Ζ” της ζωής»

Facebook
Twitter
LinkedIn

του Νίκου Φιλιόπουλου

Έντονη η  βροχή το βράδυ της  Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας, αλλά στο Polis art café μια πολύ ζεστή παρέα, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας,  μας παρουσίασε το νέο βιβλίο της Γωγώς Ατζολετάκη “Το Ζ της ζωής” που αναφέρετε στην κακοποίηση των γυναικών και έχει κυκλοφορήσει  από τις εκδόσεις ΙΩΛΚΟΣ.

 

Την εκδήλωση άνοιξε ο  Βασίλης Χατζηιακώβου, που με λίγα λόγια και μεστά, εξήρε το έργο της κυρίας Ατζολετάκη.

Στην   συνέχεια πήρε τον λόγο η ίδια η συγγραφέας του βιβλίου Γωγώ Ατζολετάκη, δίνοντας μας την  γενική εικόνα του βιβλίου όπου αναφέρθηκε και στο λόγο που έγραψε αυτό το βιβλίο.. της δόθηκε για να γράψει αυτό το βιβλίο. “Το βιβλίο έχει σκοπό να φωτίσει αυτό το οξύτατο πρόβλημα της κοινωνίας μας… που στην Ελλάδα (στα χρόνια της κρίσης) έχει ακόμα περισσότερο οξυνθεί. Πρόσφατες έρευνες κατέδειξαν ότι στη χώρα μας πλέον ΜΙΑ στις τρεις γυναίκες κακοποιείται (μέσα στο σπίτι της) σωματικά, λεκτικά ή ψυχολογικά.”

Διαβάζοντας το, θέλεις δεν θέλεις σου μεταφέρει εικόνες που σε κάνουν να ανατριχιάζεις γιατί είναι σαν να τις βλέπεις εμπρός σου και να λες, πως είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα αυτά σήμερα τον 21ο αιώνα.

Για το βιβλίο και γενικά για την κακοποίηση της γυναίκας μίλησαν: η κυρία Έφη Μπέκου, Γεν Γραμματέας πολιτικού συνδέσμου γυναικών και πρώην Γεν. Γραμματέας ισότητας – Πρόνοιας.

Η κυρία Μίνα Καούνη, ποινικολόγος με εξειδίκευση σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας, η κυρία Μαρία Λέλα, ψυχολόγος, υποψήφια Δρ. Παντείου πανεπιστημίου. Ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο, διάβασε η ηθοποιός Νταίζη Σεμπεκοπούλου.

Στο τέλος της παρουσίασης ακολούθησε μια εφ όλης της ύλης συζήτηση με τους παρευρισκόμενους,  όπου η  συγγραφέας υπόγραψε και τα βιβλία της.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.