Χωρίς οικονομικά στοιχεία που να δικαιολογούν δάνεια…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Xωρίς την  προσκόμιση φορολογικών στοιχείων  [ ΦΟΡ.ΔΗΛΩΣΕΣΩΝ ΚΑΙ  ΕΚΚ.ΔΗΛ.Φ.Π.Α. ] χορηγήθηκαν δάνεια στό συγκρότημα.Ευρεία έρευνα από τό Σ.Δ.Ο.Ε. Επιμέλεια Μιχάλης Παναγιώτου.
Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον πρόεδρο του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη, καθώς από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής διαπιστώθηκε πως υπάρχουν πολλά θολά στοιχεία κι ως εκ τούτου ο εκδότης κλήθηκε εκ νέου να καταθέσει όλα τα παραστατικά για τα δηλωθέντα κονδύλια προκειμένου να γίνει η επαλήθευση.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, δεν έχουν κατατεθεί ακόμη τα απαραίτητα στοιχεία, αφού μόνο για το 2013 και το 2014 υπάρχουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως φορολογικές δηλώσεις, βεβαιώσεις καταθέσεων και παραστατικά τραπεζών, βεβαιώσεις μετοχών, αγορά ή πώληση.

Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής, θα ζητηθούν από τον κ. Ψυχάρη όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη μεταβίβαση των μετοχών του ΔΟΛ.

Παράλληλα, πληροφορίες του zougla.gr αναφέρουν ότι το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έστειλε αίτημα στην εφορία μεγάλου πλούτου, με το οποίο ζητείται να διερευνηθούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία του εκδότη όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι από τα στοιχεία που παρέδωσε ο κ. Ψυχάρης στην αρμόδια επιτροπή προέκυψε ότι:

1) δεν υπάρχουν οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης για τα έτη χρήσης 2002, 2003, 2004, 2005 και 2006

2) δεν υπάρχουν παραστατικά σχεδόν για το σύνολο των δηλωθέντων ποσών

3) δεν υπάρχουν συμβάσεις δανείων και βεβαιώσεις τράπεζας για την εξυπηρέτηση των δανείων

4) δεν υπάρχει σχέδιο απορρόφησης της ΣΠ.ΨΥΧΑΡΗΣ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΕ από τη ΔΟΛ Α.Ε.

5) δεν υπάρχουν συμφωνητικά μεταβίβασης των μετοχών

6) δεν υπάρχουν τραπεζικά παραστατικά των καταθέσεων των ετών 2007 έως 2012

7) σε δύο διαφορετικές δηλώσεις διαφορετικών ετών αναφέρονται ακριβώς τα ίδια ποσά τραπεζικών καταθέσεων για τον ίδιο και τη σύζυγό του με ακρίβεια δεκαδικών στοιχείων, γεγονός εξαιρετικά σπάνιο έως και αδύνατο.

8) υπάρχουν δηλώσεις για δύο χρήσεις όπου δηλώθηκαν σημαντικά ποσά απαλλασσομένων εσόδων – από τα ποσά αυτά προκύπτουν υψηλά ετήσια πλεονάσματα εσόδων, τα οποία δεν έχουν αντίκρισμα στο ποσό των δηλουμένων καταθέσεων

9) σε άλλη δήλωση άλλης χρήσης, προκύπτει αρνητικό υπόλοιπο που οφείλεται στο ότι δηλώθηκαν χαμηλά εισοδήματα και πολύ μεγαλύτερες δαπάνες, αγορές μετοχών και αύξηση καταθέσεων

10) για το δάνειο των 50 εκατ. από την ALPHA για την αγορά των μετοχών του ΔΟΛ και την αποπληρωμή μέρος του δανείου από τον ίδιο, δεν μπορεί να γίνει καμιά επαλήθευση επειδή δεν υπάρχουν οι δηλώσεις των ετών 2005 και 2006

11) για τα δάνεια και τις συναλλαγές που αναφέρονται στην έκθεση της ALPHA για τα έτη 2012 και 2014 δεν μπορεί να γίνει καμιά επαλήθευση, γιατί δεν έχει καταθέσει ο Ψυχάρης τα σχετικά παραστατικά.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας, οι Αρχές έχουν θέσει υπό διερεύνηση και τα περιουσιακά στοιχεία γνωστής δημοσιογράφου, η οποία τους προηγούμενους μήνες απασχόλησε τα ΜΜΕ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.