Συνελήφθη τραυματισμένος ο μακελάρης του Παρισιού

Facebook
Twitter
LinkedIn

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται από το απόγευμα της Παρασκευής ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο υπ’ αριθμόν 1 καταζητούμενος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι,

μετά από μεγάλη επιχείρηση των βελγικών αρχών στο προάστιο Μολενμπέκ των Βρυξελλών, όπου διέφευγε επί 4 μήνες.Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Αμπντεσλάμ τραυματίστηκε στο πόδι σε ανταλλαγή πυρών με τους αστυνομικούς. Στην ίδια επιχείρηση, διάρκειας τουλάχιστον 4 ωρών, συνελήφθησαν άλλα πέντε πρόσωπα. Συγκεκριμένα, μαζί με τον Σαλά Αμπντεσλάμ κι άλλον έναν ύποπτο που συνδέεται με τις επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στη γαλλική πρωτεύουσα, οι αρχές έχουν συλλάβει επιπλέον τρεις ανθρώπους, όλοι τους μέλη της οικογένειας που παρείχε στέγη και καταφύγιο στον Αμπντεσλάμ.

Ο Αμπντεσλάμ συνελήφθη σε επιχείρηση της αστυνομίας σε ένα διώροφο σπίτι στην οδό Κατρ Βεν στο Μόλενμπεκ, την κοινότητα όπου ζούσαν μόνιμα ή περιστασιακά πολλοί από τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ αποχώρησε βιαστικά από τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, όταν πληροφορήθηκε τις εξελίξεις. Αμέσως μετά τη λήξη της συνόδου ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ έσπευσε στο γραφείο του Βέλγου πρωθυπουργού για να ενημερωθεί, ενώ λίγο αργότερα δήλωσε ότι το επίπεδο συναγερμού για το ενδεχόμενο μιας τρομοκρατικής απειλής παραμένει υψηλό και ότι πολλοί περισσότεροι άνθρωποι σε σχέση με όσους θεωρούσαν στην αρχή οι αρχές ενεπλάκησαν στο σχεδιασμό των τρομοκρατικών επιθέσεων που συγκλόνισαν το Παρίσι πριν από τέσσερις μήνες και στοίχισαν την ζωή σε 130 ανθρώπους.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.