Μεγαλύτερη καταστροφή ήθελαν να κάνουν οι τρομοκράτες…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Βελγίου είχαν ως στόχο οι τρομοκράτες που αιματοκύλισαν τις Βρυξέλλες στις 23 Μαρτίου, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, σήμερα, Πέμπτη ο βελγικός τύπος, σημειώνοντας μάλιστα ότι οι τρομοκράτες παρακολουθούσαν τον επικεφαλής του πυρηνικού προγράμματος της χώρας.

Το γεγονός της σύλληψης του Αμπντεσλάμ ωστόσο, είχε ως αποτέλεσμα να στραφούν σε εναλλακτικούς στόχους, για να εξαπολύσουν τις επιθέσεις αυτοκτονίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Associated Press, επικαλούμενο δύο ευρωπαίους αξιωματούχους που εμπλέκονται στις έρευνες, ο καταζητούμενος για τις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι Ναζίμ Λαχράουι, ήταν ο δεύτερος καμικάζι στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, σύμφωνα και με την επαλήθευση που έγινε μέσω DNA.

Οι αξιωματούχοι ανέφεραν πως η ταυτοποίηση έγινε μετά τη λήψη δείγματος γενετικού υλικού από τα υπολείμματα που βρέθηκαν στο σημείο της έκρηξης στο αεροδρόμιο.

Ο τζιχαντιστής Λαχράουι, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, θεωρείται ότι κατασκεύασε τις βόμβες που αιματοκύλισαν το Παρίσι.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με βελγικά και γαλλικά μέσα ενημέρωσης, κατά την επίθεση στο σταθμό του μετρό στο Μαάλμπεκ βρισκόταν και δεύτερος τρομοκράτης, η ταυτότητα του οποίου δεν είναι ακόμα γνωστή.

Σύμφωνα με την γαλλική Le Monde, ένας δεύτερος άνδρας που μετέφερε μια μεγάλη τσάντα, διακρίνεται σε βίντεο από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, μαζί με τον Xαλιντ Ελ Μπακράουι, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των τρομοκρατών στους πέντε.

Οι βελγικές αρχές πάντως, δήλωσαν χθες πως δεν έχουν συλλάβει και αναζητούν τον τρίτο δράστη του διπλού τρομοκρατικού χτυπήματος στις Βρυξέλλες. Ωστόσο, πληροφορίες ότι ο Ναζίμ Λαχράουι είναι ο δεύτερος καμικάζι μετέδωσαν και βελγικά μέσα ενημέρωσης περιλαμβανομένης της εφημερίδας De Standard που επικαλείται ανώνυμη πηγή.

Οι βελγικές αρχές αναζητούσαν τον Λαχράουι από την περασμένη εβδομάδα ως ύποπτο συνεργό του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενο τρομοκράτη στην Ευρώπη λόγω της ανάμιξής του στις επιθέσεις του Παρισιού, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή.

Πηγή: http://www.skai.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.