Kι ομως υπαρχουν υποστηρικτές του ΔΝΤ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

“Ο κ. Μητσοτάκης άργησε μερικές ώρες να αντιδράσει αλλά τελικά κατέληξε να πάρει τη γνωστή και αναμενόμενη θέση: την σθεναρή υποστήριξη του ΔΝΤ ενάντια στη χώρα του”επιμέλεια Μιχάλη Παναγιώτου.
αναφέρει σχόλιο του Μαξίμου για την αποψινή ομιλία του προέδρου της ΝΔ

«Εκλογές τώρα» ζήτησε και απόψε από την Λάρισα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε συγκέντρωση φίλων του κόμματος και υπογραμμίζοντας ότι οι εκλογές είναι ήδη αίτημα του λαού.

Σχολιάζοντας δε τις σημερινές αποκαλύψεις των Wikileaks τόνισε, μεταξύ άλλων με έμφαση:« Προειδοποιώ την κυβέρνηση να μην διαχειρίζεται το κρίσιμο αυτό ζήτημα με όρους επικοινωνίας. Δεν αντέχει η Ελλάδα να ξαναζήσει το περσινό φιάσκο».

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε: «Φοβάμαι ότι ξαναζούμε την εμπειρία της δήθεν διαπραγμάτευσης Τσίπρα – Βαρουφάκη που οδήγησε τη χώρα ένα βήμα πριν την έξοδό της από το ευρώ. Οι όποιες εσωτερικές διαφορές μεταξύ των θεσμών είναι εξάλλου γνωστές σε όλους. Δεν θα πρέπει όμως να λυθούν σε βάρος της χώρας μας. Δεν μπορούν την ίδια στιγμή όμως να αποτελούν άλλοθι για τη δραματοποίηση της διαπραγμάτευσης. Ας σταματήσει ο κ. Τσίπρας να ανακαλύπτει εξωτερικούς εχθρούς για να δικαιολογεί τη δικιά του ανικανότητα. Άλλωστε ήταν η κυβέρνηση του που δια του κ. Τσακαλώτου με επιστολή της κάλεσε το Δ.Ν.Τ.». Και συνέχισε με έμφαση: «Προειδοποιώ την κυβέρνηση να μην διαχειρίζεται το κρίσιμο αυτό ζήτημα με όρους επικοινωνίας. Δεν αντέχει η Ελλάδα να ξαναζήσει το περσινό φιάσκο. Εξάλλου το τρίτο μνημόνιο ήταν το αποτέλεσμα των τραγικών χειρισμών της παρέας Τσίπρα – Βαρουφάκη – Καμμένου το πρώτο εξάμηνο του 2015. Και το λογαριασμό πληρώνουν σήμερα όλοι οι Έλληνες. Και κάτι τελευταίο: Η κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί την ασφάλεια και το απόρρητο των επικοινωνιών. Κανείς δεν ξέρει το πως και γιατί υπεκλάπη η συγκεκριμένη συνομιλία. Αλλά στο κρίσιμο αυτό ζήτημα δεν είναι δυνατόν να υπάρχει καμία σκιά».

Η χώρα, η κοινωνία, η οικονομία ασφυκτιούν, υπογράμμισε ο κ Μητσοτάκης. Και εδώ από τη Λάρισα επαναλαμβάνω αυτό που είπα στον κ. Τσίπρα πριν λίγες ημέρες στη Βουλή: Αφού δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, να φύγετε. Ο λαός μας είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του.  Να αποφασίσει για το παρόν και το μέλλον του. Εκείνος! Με εκλογές. Με εκλογές αλήθειας όμως κι όχι παραμυθιών. Κάθε εκλογές έχουν κόστος. Αλλά σήμερα το κόστος παραμονής στην εξουσία αυτής της ανίκανης κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από το κόστος της διαδικασίας απομάκρυνσής της. Εκλογές λοιπόν. Εκλογές που θα φέρουν τη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι της χώρας. Που θα μας απαλλάξουν από τους ανίκανους λαϊκιστές που διαλύουν την Ελλάδα κάθε μέρα που περνά. Που θα ξαναδώσουν πίσω στις Ελληνίδες και στους Έλληνες τη χαμένη ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο».

Η Ελλάδα, ανέφερε χαρακτηριστικά, έχει ανάγκη από οξυγόνο, οξυγόνο για πολλούς και όχι για λίγους κα απηύθηνε κάλεσμα προς όλους τους πολίτες τονίζοντας: «Ελάτε όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Να τελειώσει αυτή η θλιβερή περίοδος ασφυξίας, ψέματος, υποκρισίας, λάσπης και τέλματος για τη χώρα. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να σταματήσουμε την καταστροφή, να βάλουμε φραγμό στην αντιδημοκρατική εκτροπή. Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε. Δεν θα αργήσει η ώρα που ο ελληνικός λαός θα βάλει τέλος στον φαύλο κύκλο του λαϊκισμού, των ψεμάτων και της καταστροφής. Μαζί δημιουργούμε την πραγματική ελπίδα! Με την αλήθεια, με την αλληλεγγύη, με την ανάπτυξη. Μαζί δίνουμε οξυγόνο στην Ελλάδα και στους Έλληνες!».

Επίσης, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στηλίτευσε τις πρακτικές που ακολουθεί ο κ. Αλ. Τσίπρας υπενθυμίζοντας τις υποσχέσεις που μοίραζε και αθέτησε και υπογράμμισε τις δραματικές συνέπειες της πολιτικής του, τονίζοντας: «Η κοινωνία κινδυνεύει από ασφυξία. Οι εργαζόμενοι και η μεσαία τάξη απειλούνται από νέα φοροκαταιγίδα. Βλέπετε, η κυβέρνηση αυτή 15 μήνες τώρα, παριστάνοντας ότι διαπραγματεύεται διέλυσε την οικονομία. Τα λουκέτα στις επιχειρήσεις πολλαπλασιάζονται, η ύφεση έχει επανέλθει δριμύτερη, η κατανάλωση συρρικνώνεται. Οι αγρότες απειλούνται και οι συνταξιούχοι φοβούνται τη μεγάλη μείωση των εισοδημάτων τους. Οι απλοί άνθρωποι αγωνιούν, πνίγονται, ασφυκτιούν. Όσο περνά ο καιρός και δεν κάνουμε αυτά που πρέπει, τόσο μεγαλώνει ο λογαριασμός. Ξέρετε πού τον έφτασαν; 5,4 πρόσθετα δισ, ευρώ για να κλείσει η αξιολόγηση. Χρήματα που θα επιβαρύνουν τους πολίτες. Η φοροκαταιγίδα τους απειλεί τη μεσαία τάξη, τους επαγγελματίες, αλλά και όλους τους εργαζόμενους. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά της κυβέρνησης. Αυτοί είπαν ψέματα, αυτοί για να δικαιολογηθούν παριστάνουν ότι δήθεν διαπραγματεύονται».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι υπάρχει άλλος δρόμος, υπάρχουν άλλες πολιτικές που μπορούν να βάλουν την Ελλάδα σε πορεία ανάκαμψης. Και πρόσθεσε: «Έχουμε τη γνώση και το σχέδιο που θα μας οδηγήσει στην οριστική έξοδο από την κρίση.  Στην ανάπτυξη και την ευημερία. Για αυτό πρέπει να φύγει ο κ. Τσίπρας και οι ανίκανοι λαϊκιστές που μας κυβερνούν.  Για αυτό πρέπει το συντομότερο δυνατόν να πιάσει το τιμόνι της Ελλάδας η Νέα Δημοκρατία».

Αναφερόμενος δε στα θέματα που ταλανίζουν την ελληνική Περιφέρεια ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Στη δική μας πρόταση ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έχουν κεντρική θέση. Ξέρω πολύ καλά ότι τα αγροτικά μας προϊόντα μπορούν να είναι διεθνώς ανταγωνιστικά.  Έχουμε εξαιρετικά παραδείγματα  όπου παραγωγοί τα κατάφεραν μόνοι τους χωρίς καμία βοήθεια.  Εμείς όμως στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα στον πρωτογενή τομέα.  Το Κράτος συμπαρίσταται στον αγρότη, τον παραγωγό, τον μεταποιητή – δεν τον δυσκολεύει, δεν τον εκδικείται. Το Κράτος φροντίζει για απλές διαδικασίες στην καταβολή των ενισχύσεων και των αποζημιώσεων. Το Κράτος φροντίζει τους αγρότες εξασφαλίζοντάς τους ασφάλεια και σιγουριά.  Για αυτό ο Ο.Γ.Α. πρέπει να διατηρηθεί αυτόνομος.  Το Κράτος βοηθά τους αγρότες στη μείωση του κόστους παραγωγής.  Το Κράτος βοηθά στην αναβάθμιση της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων παρέχοντας τεχνογνωσία και τις αναγκαίες προϋποθέσεις.  Το Κράτος βοηθά στην προώθηση των αγροτικών προϊόντων στο εξωτερικό.  Και βέβαια το Κράτος οφείλει να φορολογεί δίκαια, αφού όμως πρώτα εξασφαλίσει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων. Έτσι θα αναγεννήσουμε την ελληνική ύπαιθρο. Όχι με φοροκαταιγίδα.  Όχι με μέτρα που αυξάνουν το κόστος παραγωγής.  Όχι με πολιτικές ασφυξίας και αποκλεισμού για τους αγρότες».

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.