Οι πέντε παιδικές παραστάσεις που ξεχώρισαν και φτάνουν στο τέλος τους

Facebook
Twitter
LinkedIn

 

Επιμέλεια Λαμπριάνα Κυριακού

Δυο βδομάδες πριν η αυλαία πέσει  στις περισσότερες παιδικές σκηνές της χώρας. Το aVecnews.gr επιλέγει τις 5 καλύτερες παιδικές παραστάσεις και προτείνει στους λιλιπούτειους αναγνώστες του, να σπεύσουν το συντομότερο για εισιτήρια…

 

 

 

Πρίγκιπας και Φτωχός – Αβάκιο παιδικό Στέκι

Δυο  βδομάδες  απέμειναν για το μεγάλο φινάλε της παιδικής παράστασης «Πρίγκιπας και φτωχός» σε κείμενο  – στίχους  και σκηνοθεσία Κέλλυς Σταμουλάκη και Μουσική Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που ανεβαίνει κάθε Κυριακή από την Νέα θεατρική σκηνή Αβάκιο Παιδικό Στέκι.

Η παράσταση που αγαπήθηκε όσο καμία άλλη και  ξεχώρισε ως η καλύτερη παιδική παράσταση της χρονιάς,  φτάνει  σιγά – σιγά στο τέλος της, έχοντας στο ενεργητικό της μέχρι τώρα 160 παραστάσεις.

Με την ίδια αγάπη  οι θεατές υποδέχονται τον εξαιρετικό ηθοποιό Τάσο Χαλκιά, τις ερμηνεύτριες Μελίνα Κανά και Κωνσταντίναπου δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, τον Ορέστη Τρίκα, το Δημήτρη Σταματελόπουλο, τη Νίκη Γρανά και όλο το 16μελή ταλαντούχο θίασο και τους συντελεστές της παράστασης.

“Δυο παιδιά που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό αποφασίζουν να ζήσουν το  ένα τη ζωή του άλλου. Το ένα αγόρι είναι ο πρίγκιπας Εδουάρδος, ο διάδοχος του θρόνου και το άλλο ο Τομ, ένας  φτωχός ζητιάνος. Παιχνίδια της ζωής συνωμοτούν και τότε ξεκινάει μια σειρά από απίστευτα μπερδέματα, περιστατικά bullying και τρόποι αντιμετώπισης καθώς και συναρπαστικές περιπέτειες γεμάτες αγωνία που μας οδηγήσουν στην αναζήτηση της δικαιοσύνης.

Πληροφορίες – Κρατήσεις:

Θίασος «Αβάντι»

Τηλ: 210 9964691, 210 9961323



Το σπάταλο τερατάκι – Μικρό Παλλάς

Την Κυριακή 17 Απριλίου φτάνει στο τέλος της, η   διασκεδαστική παράσταση, «Το Σπάταλο Τερατάκι», που είναι εμπνευσμένη από το ομότιτλο βιβλίο της Κατερίνας Μαρκαδάκη, σε σκηνοθεσία Χρήστου Χατζηπαναγιώτη και μουσική Πάνου Μουζουράκη.


Ένα έργο που με χιουμοριστικό τρόπο ανέδειξε την αξία της αποταμίευσης, μίλησε στα παιδιά για το πόσο σημαντικό είναι να έχουμε στόχους και όνειρα και πώς μπορούμε να αξιοποιούμε τα λάθη μας και να μαθαίνουμε μέσα από αυτά!

To Σπάταλο Τερατάκι είναι τόσο σπάταλο που ούτε ένα τερατονόμισμα από το καθημερινό του χαρτζιλίκι δεν μπορεί να κρατήσει στο χέρι του γιατί τα ξοδεύει όλα… μα όλα!!! Μία περιπέτεια γεμάτη δράση και ξέφρενο τραγούδι. Άραγε το Σπάταλο Τερατάκι θα καταφέρει να κάνει αποταμίευση και να αγοράσει το κατακόκκινο ποδήλατο που του έχει κλέψει την καρδιά;

Μέσα από αυτή την περιπέτεια στην Τερατοχώρα, το Σπάταλο Τερατάκι θα ανακαλύψει πόσο σημαντική είναι η φιλία, πόσο σημαντικό είναι να έχεις μέτρο και πάνω από ΟΛΑ θα καταλάβει πως η χαρά δεν κρύβεται στα υλικά αγαθά.

Ο Πάνος Μουζουράκης, ο αγαπημένος μας τραγουδοποιός με το ιδιαίτερο ύφος που τον χαρακτηρίζει, μελοποιεί τα τραγούδια της παράστασης. Κάθε τραγούδι και ένα διαφορετικό μουσικό είδος, κάθε μελωδία μια ευχάριστη έκπληξη για τους μικρούς μας φίλους.

Παίζουν (αλφαβητικά): Ειρήνη Βουκελάτου, Βασίλης Κούκουρας, Θάνος Μπίρκος, Αχιλλέας Σκεύης, Δημήτρης Τσέλιος



«Η πέτρα του Βορρά»  – θέατρο Αλίκη

Μέχρι την Κυριακή 24 Απριλίου ένα μυστικό πέρασμα στο Θέατρο Αλίκη θα οδηγεί τους μικρούς μας φίλους σε έναν κόσμο μαγικό! “Η ΠΕΤΡΑ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ”,  του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου, μια παράσταση των Αθηναϊκών Θεάτρων με πολύ χιούμορ και πολλές εκπλήξεις, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Παπαδάκη και Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου.

Σ’ αυτόν τον μαγικό κόσμο, τα πάντα είναι πιθανά. Περίεργα πλάσματα ζουν μέσα σε πέτρες και περιμένουν να ελευθερωθούν. Μπορείς να βρεθείς σε ανάποδους κόσμους με σκύλους και ποντικούς και πάπιες που εξουσιάζουν τους ανθρώπους, κατοικώντας σε πύργους γοτθικούς. Η δύση συναντάει την ανατολή και ο βορράς τον νότο καθώς μάγοι, μάγισσες και αυτοκράτορες του ηλίου αναμετρούνε τις δυνάμεις τους σε έναν πόλεμο που θα σταματήσει μόνο όταν βρεθεί «Η ΠΕΤΡΑ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ».

Ανάμεσά τους ένα αγόρι δώδεκα χρονών. Ένα αγόρι που με μόνο όπλο του το θάρρος, θα ξεκινήσει ένα ταξίδι στα πέρατα του κόσμου για να βρει τον πατέρα του, τον οποίο δεν γνώρισε ποτέ. Ένα αγόρι που ίσως, ξαναφέρει την ειρήνη.

Ένα αγόρι 760 χρονών.

Και είναι εκεί, στο θέατρο ΑΛΙΚΗ, αυτό το μαγικό πέρασμα και ας το γνωρίζουν λίγοι. Βρίσκεται εκεί χρόνια τώρα. Από την εποχή του μεσαίωνα μέχρι σήμερα. Και έχει και ένα μυστικό κλειδί για να μπορέσεις να το ανοίξεις.Όμως πρέπει να είσαι παιδί για να το βρεις, όσο χρονών κι αν είσαι.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ: Φανή Αποστολίδου, Χριστίνα Δενδρινού, Ντένης Μακρής, Τζεφ Μαράουι, Κατερίνα Παπαδάκη, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Γιάννης Πολιτάκης, Γιάννης Σαρακατσάνης, Σπύρος Χατζηαγγελάκης


 

Τα Ψηλά  Βουνά – Θέατρο Ακροπόλ

Το θεατρικό έργο «Τα Ψηλά Βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου σε σκηνοθεσία του Βασίλη Μαυρογεωργίου που θεωρείται μια από τις πιο πετυχημένες παιδικές παραστάσεις της φετινής θεατρικής σεζόν, κατεβάζει την αυλαία του την Κυριακή 24 Απριλίου στο Θέατρο Ακροπόλ και συνεχίζει την πορεία του από αρχές Ιουνίου με μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία, της οποίας οι σταθμοί θα ανακοινωθούν σύντομα.

Το βιβλίο “Τα Ψηλά Βουνά”, με τη βαθιά ελληνικότητα της γραφής του Ζαχαρία Παπαντωνίου που απευθύνεται στα παιδιά όλων των εποχών, γίνεται θεατρικό έργο και ζωντανεύει επί  σκηνής στο ιστορικό Ακροπόλ, σε μια παράσταση, η οποία εξυµνεί την ελληνική ύπαιθρο, µε στόχο τη µύηση των παιδιών στη φυσιολατρία και το οµαδικό πνεύµα.

Παίζουν: Κουρούµπαλης Δηµήτρης (Φάνης) Τρουπάκης Άρης  (Αφηγητής, Πατέρας, κυρ-Στέφανος, Δάσκαλος, Προεστός, γριά- Χάρµαινα) Δόβρης Θανάσης  (Αντρέας) Ποιµενίδης Γρηγόρης  (Φουντούλης, Χωρικός) Μάρκου Κλεοπάτρα  (Μάνα, Δήµος, Αφρόδω) Μεντζέλος Σωτήρης (Καλογιάννης)

Σύρµας Γιώργος (Μαθιός) Φλατσούσης Παντελής (Δηµητράκης)

Φλωράτος Γιώργος  (Κωστάκης, Λάµπρος)


ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ

Θέατρο Ακροπόλ – Παιδική σκηνή / Διεύθυνση: Ιπποκράτους 9, Αθήνα 106 79



«Σιμιγδαλένιο»  – Κεντρική Σκηνή Εθνικού Θεάτρου

Την Κυριακή 24 Απριλίου ολοκληρώνεται ο κύκλος των παραστάσεων του έργου «Σιμιγδαλένιος» του Αλέξανδρου Αδαμόπουλου που παρουσιάζεται στη Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου.

Η υπόθεση του έργου

Μια βασιλοπούλα αποφασίζει να πλάσει μόνη της τον άνδρα που θα παντρευτεί. Με αμύγδαλα, ζάχαρη και σιμιγδάλι φτιάχνει τον Σιμιγδαλένιο. Ο γάμος τους προκαλεί τη ζήλια μιας άλλης βασιλοπούλας που στέλνει στρατιώτες και απαγάγουν το γαμπρό. Στην ξένη χώρα ο Σιμιγδαλένιος πίνει το ποτό της λήθης που του δίνουν και ξεχνά την προηγούμενη ζωή του. Η πρώτη βασιλοπούλα τον αναζητά παντού με τη βοήθεια του ήλιου, του φεγγαριού και των αστεριών. Στην περιπλάνησή της θα συνειδητοποιήσει την αξία και τη δύναμη της αληθινής αγάπης. Θα καταφέρει να βρει τον αγαπημένο της Σιμιγδαλένιο;

Η παράσταση που σκηνοθετεί η Λυδία Κονιόρδου εμπνέεται από τους πίνακες του Θεόφιλου, χρησιμοποιεί παραδοσιακά κοστούμια μετουσιωμένα με φαντασία και χιούμορ και θυμίζει στα παιδιά παιχνίδια ξεχασμένα. Οι μουσικοί, επί σκηνής, χρησιμοποιούν παραδοσιακά μουσικά όργανα όπως ο ζουρνάς και το σαντούρι και παρασύρουν μικρούς και μεγάλους σε μία εντυπωσιακή παράσταση με ζωντανές χρωματιστές εικόνες,  ήχους, παιχνίδια και χιούμορ  που προβάλλει τα διαχρονικά σύμβολα του παραμυθιού αυτού.

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία: Λυδία Κονιόρδου

Σκηνικά-Κοστούμια: Ιωάννα Παπαντωνίου

Επιμέλεια σκηνικών/κοστουμιών: Σοφία Παντουβάκη

Μουσική: Τάκης Φαραζής

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Χορογραφία: Ειρήνη Κυρμιζάκη

Βοηθός σκηνοθέτη: Βαγγέλης Παπαδάκης

Βοηθός σκηνογράφου/ενδυματολόγου:  Κωνσταντίνα Σκεπετάρη


Διανομή

(με σειρά εμφάνισης)


Α΄ Βασιλοπούλα Λυδία Τζανουδάκη

Α΄ Βασιλιάς Γιάννης Δενδρινός

Α΄ Βάγια Στέλλα Γκίκα

Γαμπροί Νεφέλη Μαϊστράλη, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Σεβίλλη Παντελίδου, Γεράσιμος Παύλου, Κατερίνα Λάττα, Δομνίκη Μητροπούλου, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Γιάννης Σοφολόγης

Σιμιγδαλένιος Γιάννης Σοφολόγης

Β΄ Βασιλιάς Γεράσιμος Παύλου

Μέγας Αυλάρχης Κώσταντίνος Μαγκλάρας

Β΄ Βασιλοπούλα Κατερίνα Λάττα

Β΄ Βάγια Σεβίλλη Παντελίδου

Γιατρός Δημήτρης Γκοτσόπουλος

Ξεματιάστρα Στέλλα Γκίκα

Βασίλισσα Νεφέλη Μαϊστράλη

Τελάλης Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Γεράσιμος Παύλου

Τρεις μοίρες Δομνίκη Μητροπούλου, Νεφέλη Μαϊστράλη, Σεβίλλη Παντελίδου

Μάνα Ήλιου Στέλλα Γκίκα

Ήλιος Κωνσταντίνος Μαγκλάρας

Μάνα Σελήνης Νεφέλη Μαϊστράλη

Σελήνη Δομνίκη Μητροπούλου

Μάνα Αστεριών Σεβίλλη Παντελίδου

Μέγας Αστέρας Δημήτρης Γκοτσόπουλος

Μικρό Αστεράκι Γιάννης Σοφολόγης


Αστέρια Κατερίνα Λάττα, Γιάννης Δενδρινός, Στέλλα Γκίκα,  Γεράσιμος Παύλου, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Δομνίκη Μητροπούλου


Αυλικοί Α΄ Βασίλειο Γεράσιμος Παύλου, Κωσταντίνος Μαγκλάρας, Γιάννης Σοφολόγης, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Σεβίλλη Παντελίδου

Ακόλουθοι Α΄ Βασίλειο Δομνίκη Μητροπούλου, Νεφέλη Μαϊστράλη, Κατερίνα Λάττα

Αυλικοί Β΄ Βασίλειο Γιάννης Δενδρινός, Κώσταντίνος Μαγκλάρας, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Γιάννης Σοφολόγης

Ακόλουθοι Β’ Βασίλειο Λυδία Τζανουδάκη, Στέλλα Γκίκα, Δομνίκη Μητροπούλου, Νεφέλη Μαϊστράλη

Ναύτες Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Δομνίκη Μητροπούλου, Νεφέλη Μαϊστράλη, Λυδία Τζενουδάκη, Σεβίλλη Παντελίδου, Γιάννης Δενδρινός, Γεράσιμος Παύλου, Γιάννης Σοφολόγης, Στέλλα Γκίκα, Κατερίνα Λάττα

Έμποροι Δομνίκη Μητροπούλου, Νεφέλη Μαϊστράλη, Σεβίλλη Παντελίδου, Γιάννης Δενδρινός, Κατερίνα Λάττα


Μουσικοί επί σκηνής:

Δημήτρης Μπρέντας (πνευστά), Μάριος Παπαδέας (έγχορδα), Γιάννης Μουτσάκης (κρουστά)

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.