Που θα ψηφίσουν οι Ελληνοκύπριοι ψηφοφόροι σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Πάτρα

Facebook
Twitter
LinkedIn

Έξι εκλογικά κέντρα θα στηθούν στην Ελλάδα για τις βουλευτικές εκλογές της 22ας Μαΐου. Τα εκλογικά κέντρα βρίσκονται σε τρεις διαφορετικές πόλεις στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα.

Στην Αθήνα τα τρία εκλογικά κέντρα θα φιλοξενηθούν στην Κυπριακή Πρεσβεία (Ξενοφώντος 2α στο Σύνταγμα).  Στο Α’ Κέντρο θα μπορούν να ψηφίσουν όλοι οι εκλογές της εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν στην Αθήνα, στο Β΄ Κέντρο οι εκλογείς των εκλογικών περιφερειών Λεμεσού, Πάφου και Κερύνειας, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν στην Αθήνα, και στο Γ’ Κέντρο οι εκλογείς των εκλογικών περιφερειών Αμμοχώστου και Λάρνακας, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν στην Αθήνα.

Στη Θεσσαλονίκη θα λειτουργήσουν δύο εκλογικά κέντρα, το 4ο και το 5ο. Εξ αυτών το 4ο θα είναι στο 41ο Δημοτικό Σχολείο (Ικτίνου 5) και σε αυτό θα ψηφίσουν οι εκλογείς των εκλογικών περιφερειών Λευκωσίας,  Λάρνακας και Πάφου, οι  οποίοι έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν στη Θεσσαλονίκη. Το 5ο θα είναι στο 41ο Δημοτικό Σχολείο (Ικτίνου 5) και εκεί θα μπορούν να ψηφίσουν οι εκλογείς των εκλογικών περιφερειών Αμμοχώστου, Λεμεσού και Κερύνειας, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν στη Θεσσαλονίκη.

\Τέλος, στην Πάτρα θα λειτουργήσει το 6ο Εκλογικό Κέντρο, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, (Πλατεία Βασιλέως,  Γεωργίου Α’, 2ος όροφος), στο οποίο θα ψηφίσουν όλοι οι εκλογές όλων των εκλογικών περιφερειών, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν στην Πάτρα.

Συνολικά, εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους για αυτήν την εκλογική μάχη είναι 3.607 ψηφοφόροι.  Οι 1970 είναι στην Αθήνα, οι 1.263 στη Θεσσαλονίκη και οι 374 στην Πάτρα.

Οι κάλπες στα εκλογικά κέντρα στην Ελλάδα θα ανοίξουν στις  07.00 και θα κλείσουν στις 18.00.  Θα υπάρξει ωριαία διακοπή της ψηφοφορίας μεταξύ 12.00 και 13.00.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι εγγράφηκαν στους εκλογικούς καταλόγους μέχρι την 2α Απριλίου 2016. Η Πρόξενος στην Κυπριακή πρεσβεία στην Αθήνα, Νατάσα Στυλιανού, σημείωσε ότι σε σύγκριση με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους είναι λιγότεροι και γι αυτό τα εκλογικά κέντρα έχουν περιοριστεί σε τρεις ελληνικές πόλεις σε αντίθεση με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.