Στήριξη στην ελληνική κινηματογραφία απο την ΕΡΤ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Την ενίσχυση της ελληνικής κινηματογραφίας ανακοίνωσε η ΕΡΤ δια του διευθύνοντος συμβούλου της Λάμπη Ταγματάρχη, στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης Τύπου στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής, όπου υπογράμμισε ότι «η ΕΡΤ αγαπά όλους τους Έλληνες κινηματογραφιστές, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις», παρουσιάζοντας τις 22 ελληνικές ταινίες μεγάλου μήκους που θα χρηματοδοτηθούν με το συνολικό ποσό του 1,6 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου για το «1,5%».Όπως είπε χαρακτηριστικά, η ΕΡΤ μετά από τέσσερα χρόνια επανέρχεται δυναμικά στην ενίσχυση της κινηματογραφικής παραγωγής, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για την εγχώρια οπτικοακουστική αγορά. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, τόνισε επίσης ότι θα χρηματοδοτηθούν παραγωγές που εγκρίθηκαν πριν από το κλείσιμο της ΕΡΤ το 2013 και έκτοτε δεν προχώρησαν, ενώ σύντομα θα δημοσιευθεί πρόσκληση ενδιαφέροντος για κατάθεση προτάσεων που αφορούν σε ελληνικές σειρές μυθοπλασίας.

«Σήμερα, είναι μια ημέρα γιορτής για την ΕΡΤ και τον ελληνικό κινηματογράφο» είπε το μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ και πρόεδρος της Επιτροπής Κινηματογράφου Έλλη Παπακωνσταντίνου, η οποία αναφέρθηκε στα κριτήρια και τις διαφανείς διαδικασίες επιλογής των ταινιών που χρηματοδοτεί η ΕΡΤ και πρόσθεσε, ότι από φέτος η ενίσχυση της παραγωγής ελληνικού ντοκιμαντέρ εντάσσεται και αυτή στο πλαίσιο του «1,5%».

Στην επανεκκίνηση του προγράμματος «Μικροφίλμ», με το οποίο η ΕΡΤ στηρίζει την παραγωγή ταινιών μικρού μήκους, αναφέρθηκε ο προϊστάμενος τμήματος Ελληνικού Προγράμματος και μέλος της Επιτροπής Μένος Δεληοτζάκης, αναφέροντας ότι στο εξής όλες οι υποψήφιες προς χρηματοδότηση προτάσεις θα κατατίθενται ηλεκτρονικά μέσω πλατφόρμας στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.