Σκληρή απάντηση της Ελλάδας στην προβοκάτσια των Αλβανών…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Οι οπαδοί ανήρτησαν πανό με προβοκατόρικο και προκλητικό περιεχόμενο στο οποίο αναγραφόταν «η Ελλάδα είναι ένοχη, μνήμη στη γενοκτονία της Τσαμουριάς, 100.000 θύματα Αλβανοί» Σκληρή αντίδραση έδωσε η Ελλάδα στην απόφαση αλβανών οπαδών να αναρτήσουν πανό που κατηγορούσε την Ελλάδα για σφαγές με «100.000 αλβανούς νεκρούς» στην «Τσαμουριά», κατά τη διάρκεια του αγώνα Αλβανίας-Ελβετίας στο Euro 2016, που φιλοξενείται στη Γαλλία.

Για «θρασύτατη ενέργεια» κάνει λόγο το υπουργείο Εξωτερικών, προβαίνοντας σε παραστάσεις διαμαρτυρίας προς τη Γαλλία και την Αλβανία.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Ευστράτιος Ευθυμίου χαρακτηρίζει «προβοκατόρικο και προκλητικό» γεγονός την ανάρτηση του επίμαχου πανό. Τονίζει δε πως οι ενέργειες των αλβανών οπαδών παραβιάζουν «καταφανώς» τους κανονισμούς της UEFA για αποτροπή ανάρτησης συνθημάτων με προκλητικό περιεχόμενο ζητά την άμεση τιμωρία των υπευθύνων.

Όπως σημειώνει, η λληνική κυβέρνηση προβαίνει σε «αυστηρές παραστάσεις διαμαρτυρίας προς την UEFA και τους γάλλους διοργανωτές» από τους οποίους αναμένει εξηγήσεις γιατί, παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, δεν απετράπη η είσοδος του προκλητικού πανό.

Παράσταση διαμαρτυρίας γίνεται επίσης προς την αλβανική κυβέρνηση από την οποία η Αθήνα αναμένει «να καταδικάσει την απαράδεκτη και προκλητική αυτή ενέργεια».

«Είναι ολοφάνερο ότι αυτές οι προβοκατόρικες ενέργειες γίνονται από περιθωριακούς κύκλους που είναι δυσαρεστημένοι από την προσέγγιση Ελλάδας-Αλβανίας και από την επίσημη παραδοχή από το Αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα Τσαμουριάς», καταλήγει ο κ. Ευθυμίου.

Απαντήσεις από την UEFA ζητά ο Κοντονής

Επιστολή σε σκληρούς τόνους έστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, στον γενικό γραμματέα της UEFA, Θεόδωρο Θεοδωρίδη.

Στην επιστολή, ο κ. Κοντονής εκφράζει την «εντονότατη διαμαρτυρία» της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάρτηση του πανό «με περιεχόμενο προκλητικό, συκοφαντικό, ανιστόρητο και προσβλητικό για την Ελλάδα».

Απηχώντας το μήνυμα του ΥΠΕΞ, ο υφυπουργός Αθλητισμού διερωτάται αιχμηρά πώς είναι δυνατόν να έλαβε χώρα τέτοιο περιστατικό που καταστρατηγεί τους κανόνες της ομοσπονδίας, ειδικά εν μέσω ιδιαίτερα αυστηρών μέτρων ασφαλείας.

Πηγή: http://www.skai.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.