Ακροάσεις ηθοποιών για την λαϊκή όπερα “Ρεμπέτικο Μυστήριο” του Κώστα Φέρρη

Facebook
Twitter
LinkedIn

Την παρασκευή 24  Ιουνίου, το Σάββατο 25 Ιουνίου και την Κυριακή 26 Ιουνίου,  θα πραγματοποιηθούν

Ακροάσεις, ηθοποιών και τραγουδιστών, για την παράσταση  ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ  ΜΥΣΤΗΡΙΟ, που θα λάβει χώρα στις 2

Σεπτεμβρίου στο ΗΡΩΔΕΙΟ, σε λιμπρέτο και στίχους Κώστα Φέρρη και μουσική Θέσιας Παναγιώτου…

 

1. Οι Ακροάσεις είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ και δεν έχει προκαθορισθεί ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.

2. Ζητούνται Πολυτάλαντοι ηθοποιοί, με ικανότητες και ταλέντο στον Χορό, το Τραγούδι, την Υποκριτική και ενίοτε την Οργανοπαιξία, ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ.

3. Σ’ ό,τι αφορά τον χορό, χρήσιμα είδη είναι Μπαλέτο, Τζαζ, Καμπαρέ και Παραδοσιακοί χοροί (Κυκλικοί, Αντικριστοί, Ζεϊμπέκικος κ.ά.)

4. Για το Τραγούδι, ζητούνται Λυρικές φωνές (Μπάσοι, Βαρύτονοι, Τενόροι, Σοπράνο και Μέτζο, και ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΛΑΪΚΕΣ ΦΩΝΕΣ (χωρίς συναισθηματισμούς και άλλα τερτίπια).

5. Για την Υποκριτκή, το ζητούμενο είναι η Ελληνικότητα στην έκφραση και την κίνηση,καθαρή άρθρωση και ορθοφωνία, ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ, και αποφυγή κάθε ψυχολογικής και συναισθηματικής απόχρωσης, με δυό λόγια αποκλείεται αυτό που στην πιάτσα λέγεται «Τσεχωφικό παίξιμο»…

6. Χωρίς να είναι απαραίτητη, η γνώση ενός οργάνου (κιθάρα, μπουζούκι, μπαγλαμάς, βιολί, κοντραμπάσο, ΤΡΟΜΠΕΤΑ, ταμπούρο στρατιωτικό, άλλα κρουστά, αλλά και απρόβλεπτα όργανα) είναι πολύ χρήσιμη.

7. Θα συγκροτηθεί ένας θίασος 30 περίπου προσώπων, και η διανομή των 7 βασικών ρόλων θα γίνει ύστερα από 15 περίπου πρόβες συνόλου.

8. Όσοι δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν παρά μόνο αν εξασφαλίσουν έναν ρόλο, χωρίς να αποκλείονται, παρακαλούνται να το δηλώσουν από την αρχή, και να συμμετάσχουν στις πρώτες δοκιμές πέραν του θιάσου των 30.

9. Απαραίτητη η διαθεσιμότητα για όλες τις πρόβες, από τώρα ως τις 2 Σεπτεμβρίου.

10. Για την επιτυχία της παράστασης (και του θιάσου), ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙΘΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ, και προτείνεται η ευγενής και ομαδική άμιλλα και ο ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΣ.


ΚΑΛΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Σ’ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ.


Κώστας Φέρρης

σκηνοθέτης

 

 


Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.