Μεγάλη φωτιά στον Μαρμαρά Χαλκιδικής…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο Ν. Μαρμαρά Χαλκιδικής. Εχουν καει λυόμενες κατοικίες και η πυρκαιά μέχρι στιγμής δεν μπορει  να ελεγχθεί απο τους σφοδρούς ανέμους.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε δασική έκταση ανάμεσα στον Μαρμαρά και στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Πόρτο Καρράς.
Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται κατοικίες και σούπερ- μάρκετ και όπως ανέφερε ο κ. Τζίτζιος κάτοικοι της περιοχής απομακρύνθηκαν για προληπτικούς λόγους.Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετέχουν όλες οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις της Χαλκιδικής και πυροσβεστικά αεροπλάνα.Ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν και ο πυκνός καπνός που έχει σκεπάσει την περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ανέφερε ο δήμαρχος Σιθωνίας.Πριν λίγο ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Γιώργος Ψηλογιάννης, μιλώντας στο halkidikinews.gr ανέφερε ότι κάηκαν λυόμενες εργατικές κατοικίες του Πόρτο Καρράς, οι οποίες είναι μακριά από το ξενοδοχειακό συγκρότημα, ενώ η φωτιά έφτασε μέχρι και τον βιολογικό σταθμό.Οι δυνάμεις στο σημείο έχουν ενισχυθεί και επί τόπου επιχειρούν 65 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 26 άτομα πεζοπόρο, 4 αεροσκάφη, τρία ελικόπτερα, αλλά και εθελοντές όπως η Ομάδα Πυροπροστασίας Εθελοντών Χαλκιδικής που εδρεύει στον Όρμο Παναγίας στη Σιθωνία Χαλκιδικής οι οποίοι συνδράμουν με έξι οχήματα και 20 άτομα εθελοντές.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.