Καταιγίδες και καταστροφές στην Αρκαδία,φωτιές στην Ευβοια και συνεχίζεται η λαίλαπα στα Δερβενοχώρια…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Σε απόσταση αναπνοής από κατοικημένες περιοχές βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής  στον Άγιο Στέφανο Χαλκίδας… Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα από το βουνό, λόγω των ανέμων και έφτασε μέχρι το δρόμο Χαλκίδας – Βασιλικού, στο ύψος της Νέας Λαμψάκου με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων που κινούνται στη περιοχή.
Οι καπνοί έχουν καλύψει ολόκληρη την Χαλκίδα ενώ επί τόπου βρέθηκαν στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έχουν στήσει εκτεταμένη επιχείρηση για την κατάσβεση της φωτιάς.Eν τω μεταξύ στο άλλο μέτωπο της πυρκαιάς που συνεχιζει να τρώει ανεξέλεγκτα το πευκοδάσος ,σώθηκαν την τελευταία στιγμή δυο πιλότοι του Canadair CL-215 που το πρωί της Κυριακής  απογειώθηκε από 111 πτέρυγα μάχης στην αεροπορική βάση της Νέας Αγχιάλου για να συμμετάσχει στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς που κατακαίει τα πάντα στα Δερβενοχώρια.

Λίγο μετά τις 11:00, το πυροσβεστικό αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση εξαιτίας φωτιάς που εκδηλώθηκε στον αριστερό κινητήρα. Το αεροσκάφος αντιμετώπισε απώλεια ώσης και έτσι οι πιλότοι κατέφυγαν στην επιλογή της αναγκαστικής προσγείωσης, η οποία ήταν “βαρέου τύπου”, κάτι που σημαίνει πως το αεροσκάφος χτύπησε στο έδαφος με ορμή

Η Τρίπολη και η Μεγαλόπολη έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, την ώρα που οι αγρότες είδαν την παραγωγή τους να καταστρέφεται ολοσχερώς.Οι μεγάλες ποσότητες νερού και  οι έξι συνολικά χαλαζοπτώσεις “έπνιξαν” τα χωριά. Το χαλάζι κατέστρεψε τους καρπούς των κερασιών που ήταν έτοιμα και συγκομιδή, ενώ ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές και στα και τα καρύδια.
Συγκεκριμένα, τα Άνω Δολιανά, το χάνι Κούβλι, Καστρί, Μεσορράχη, η Τεγέα και άλλα χωριά έχουν υποστεί ολοκληρωτικές καταστροφές στις καλλιέργειες των κερασιών, στις πατάτες, στα αμπέλια, σε καστανιές, μηλιές, ενώ από τα κηπευτικά επίσης δεν έχει μείνει τίποτα καθώς το χαλάζι κατέστρεψε τα πάντα…

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.