Η κλιματική κόλαση χτυπά τη Γη!!!

Mail
Facebook
Twitter
LinkedIn
Φίλες και φίλοι,
Ο πλανήτης μας βίωσε την πιο ζεστή μέρα, βδομάδα και μήνα των τελευταίων 120.000 χρόνων.

Τέσσερις ήπειροι κινδυνεύουν από ακραίες θερμοκρασίες κι η Ελλάδα είναι ένα φλεγόμενο καμίνι. Ο ουρανός στις ΗΠΑ έχει τοξικό πορτοκαλί χρώμα, οι κάτοικοι του Πεκίνου κρύβονται σε υπόγεια κι εκατομμύρια άνθρωποι λιμοκτονούν από ακραία ξηρασία στην Α. Αφρική.

Κι αυτό είναι μόνο η αρχή.

Η πανδημία σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους κι έβαλε τον κόσμο σε καραντίνα. Αλλά η εντεινόμενη κλιματική κρίση είναι μια καταστροφή εντελώς διαφορετικού μεγέθους, που θα κρατήσει για αιώνες. Αυτός είναι ο αγώνας της ζωής μας. Ο αγώνας για τη ζωή μας.

Αυτή τη στιγμή το κίνημά μας οφείλει να παίξει καθοριστικό ρόλο. Θα αγωνιστούμε για να φέρουμε τις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στα δικαστήρια για την επιδείνωση της κλιματικής κρίσης, και θα τα δώσουμε όλα για τον Αμαζόνιο στην επείγουσα σύνοδο κορυφής που συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Οι επόμενες μέρες κι οι επόμενοι μήνες μπορεί να έχουν καθοριστική σημασία.

Διάβασε περισσότερα παρακάτω. Αλλά αν αισθάνεσαι ήδη την κρισιμότητα της κατάστασης, στήριξε τον αγώνα μας ξεκινώντας μια εβδομαδιαία δωρεά. Το Avaaz χρηματοδοτείται στο 100% από πολίτες όπως εσύ, κι όσο περισσότερες δωρεές συγκεντρώνουμε, τόσο πιο δυναμικά μπορούμε να αγωνιστούμε!

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 1€ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 2€ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 3€ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ
ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ

Οι άνθρωποι είμαστε ευάλωτοι. Πάνω από μια συγκεκριμένη θερμοκρασία πεθαίνουμε.

Ορισμένες περιοχές του πλανήτη πλησιάζουν τώρα αυτή την κόκκινη γραμμή, όπου λίγες ώρες σε εξωτερικό χώρο θα είναι θανατηφόρες. Στην Ελλάδα καταγράφηκαν για φέτος οι πρώτοι επιβεβαιωμένοι θάνατοι από θερμοπληξία, και δεκάδες νοσηλείες. Κι όμως, οι ηγέτες του κόσμου επιμένουν να τροφοδοτούν την κρίση. Σκάβουμε τον λάκκο μας.

Καθώς ο πλανήτης ψήνεται, είναι η ώρα να τραβήξουμε τη δημόσια προσοχή και να εντείνουμε την πίεση για ριζοσπαστική αλλαγή. Αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις ισχυρότερες εταιρείες και κυβερνήσεις στον κόσμο. Οι φωνές μας είναι δυνατές, αλλά οι τακτικές δωρεές μας επιτρέπουν να στηρίζουμε νομικές υποθέσεις που διαρκούν μήνες, σημαντικές έρευνες και στοχευμένες ακτιβιστικές δράσεις.

Οι μικρο-δωρεές μας, από κάθε γωνιά του πλανήτη, έχουν άμεσο αποτέλεσμα σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή. Αν συγκεντρώσουμε αρκετούς πόρους, μπορούμε:

  • Να στηρίξουμε μια πρωτοποριακή δικαστική υπόθεση που μπορεί να αναγκάσει νομικά 32 Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αναλάβουν ουσιαστική κλιματική δράση. Κάνουμε ό,τι μπορούμε αλλά οι πόροι είναι πιο περιορισμένοι από ποτέ.
  • Να εξαπολύσουμε μια καταιγίδα ακτιβιστικών δράσεων στην κρίσιμη σύνοδο κορυφής για την προστασία του Αμαζονίου, που συμβαίνει αυτή τη στιγμή! Στηρίζουμε μια αποστολή Αυτοχθόνων ηγετών για να παρευρεθούν στις κρίσιμες συζητήσεις, κι η ομάδα του Avaaz βρίσκεται τώρα εκεί, στέλνοντας τις φωνές μας στις διαπραγματεύσεις!
  • Να στηρίξουμε 21 νέους που μηνύουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ για επιδείνωση της κλιματικής κρίσης. Αυτή η ιστορική αγωγή μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στον αγώνα μας για το μέλλον, και μπορούμε να τη χρηματοδοτήσουμε εξολοκλήρου.
  • Να ξεκινήσουμε νέες καινοτόμες εκστρατείες μαζικής κινητοποίησης για να εντείνουμε την πίεση προς τους αρμόδιους.
  • Να στηρίξουμε κοινότητες που είναι ευάλωτες στις κλιματικές καταστροφές, αντιδρώντας αστραπιαία, ξεκινώντας τεράστιες εκστρατείες για να τραβήξουμε την προσοχή όλου του κόσμου. 

Η κλιματική κρίση δεν είναι απλά επείγουσα ή σοβαρή. Είναι υπαρξιακή. Όταν ο κόσμος κινδυνεύει δεν σταματάς να αγωνίζεσαι. Βάζεις τα δυνατά σου περισσότερο από ποτέ. Θα το κάνουμε μαζί. Στήριξε τώρα με ό,τι μπορείς:

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 1€ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 2€ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 3€ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ
ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ

Το Avaaz δεν κάνει μόνο ψηφίσματα. Είμαστε ένα κίνημα ανθρώπων, από κάθε χώρα της Γης. Είμαστε δικηγόροι, ακτιβιστές, δημοσιογράφοι, παππούδες. Ασκούμε πίεση στους ηγέτες και τους κάνουμε να λογοδοτήσουν. Χρηματοδοτούμε τεράστια φυσικά καταφύγια, αγωνιζόμαστε στο πλάι των αυτόχθονων κοινοτήτων κι υπερασπιζόμαστε τα πιο πολύτιμα οικοσυστήματα της Γης. Όταν εκατομμύρια από εμάς ενώνουμε τις δυνάμεις μας, σ’ όλο τον πλανήτη, μπορούμε να καταφέρουμε τα πιο εκπληκτικά πράγματα. Αυτό πρέπει να κάνουμε και τώρα.

Με ελπίδα κι απεριόριστη αποφασιστικότητα,

Mike, Adela, Kaitlin, Camille, Bert, Diego, Nick, Ana Sofia, Alis, Κατερίνα κι όλη η ομάδα του Avaaz

——
Στέλνουμε email όπως αυτό γιατί βοηθούν ουσιαστικά το κίνημά μας να μπορεί να έχει άμεσα αποτελέσματα στον κόσμο. Δεν μπορούμε να είμαστε όλοι δικηγόροι ή ακτιβιστές στην πρώτη γραμμή — αλλά μπορούμε να στηρίξουμε με μια δωρεά για άμεσα αποτελέσματα σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή. 

Εδώ είναι 5 λόγοι για να στηρίξεις το Avaaz:

  1. Οι δωρεές σου φέρνουν πραγματικά την αλλαγή στον κόσμο. Το Avaaz συγκεντρώνει πόρους μόνο μέσω email σαν αυτό. Αυτό κρατά το κόστος των εράνων μας χαμηλό κι έτσι οι δωρεές σου πηγαίνουν εξ ολοκλήρου σε εκστρατείες για να αλλάξουμε τον κόσμο.
  2. Το Avaaz είναι τελείως ανεξάρτητο από κυβερνήσεις ή εταιρείες. Αυτό μας επιτρέπει να αγωνιζόμαστε για τα πιο κρίσιμα ζητήματα, χωρίς φόβο ή κάνοντας χάρες. Ό,τι κάνουμε είναι με τη βοήθεια πολιτών απ’ όλο τον κόσμο. Με τη δική σου βοήθεια.
  3. Κάθε μια απ’ τις εκστρατείες μας διακρίνεται από διαφάνεια. Οι ετήσιες δημοσκοπήσεις που στέλνουμε στα μέλη μας μας βοηθούν να σχεδιάσουμε τις εκστρατείες μας, και συνήθως κάνουμε μόνο εκστρατείες που έχουν μαζική στήριξη. Εσύ αποφασίζεις τα ζητήματα για τα οποία θα αγωνιστούμε, και πώς. Η δημοκρατία βρίσκεται στο DNA μας.
  4. Έχει αποτέλεσμα! Έχουμε μια καταπληκτική ομάδα ακτιβιστών και λειτουργούμε σε 21 γλώσσες, κινητοποιώντας εκατομμύρια ανθρώπους ώστε να αντιμετωπίσουμε τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας. Αγωνιζόμαστε για συστημικές αλλαγές, όχι λύσεις του ποδαριού. Για μια γεύση μαζικών επιτυχιών, βρες μας στο Twitter, το Facebook και το Instagram.
  5. Δεν φοβόμαστε κανέναν. Με ένα παγκόσμιο κίνημα σχεδόν 70 εκατομμυρίων ανθρώπων, από κάθε χώρα της Γης, μπορούμε να κάνουμε τις φωνές μας να ακουστούν σε κάθε αίθουσα λήψης αποφάσεων.

Φωτογραφία: Josh O’Connor – USFWS

 
Περισσότερες πληροφορίες:

Αγγλικά:

Το Avaaz είναι ένα παγκόσμιο κίνημα πολιτών με 70 εκατομμύρια μέλη που κινητοποιείται για να φέρνει τις απόψεις και τις αξίες των λαών στο επίκεντρο των παγκόσμιων πολιτικών αποφάσεων. Η λέξη «Avaaz» σημαίνει «φωνή» ή «τραγούδι» σε πολλές γλώσσες. Τα μέλη του Avaaz βρισκόμαστε σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ η κεντρική μάς ομάδα λειτουργεί από 18 χώρες και 6 ηπείρους, και χρησιμοποιεί 17 γλώσσες. Μάθε περισσότερα για τις μεγαλύτερες νίκες του κινήματός μας ή βρες μας στο Facebook, το Twitter ή το or Instagram.
Έλαβες αυτή την ειδοποίηση επειδή στις έγινες μέλος του Avaaz υπογράφοντας ένα ψήφισμα με τη διεύθυνση email d_goundouna@yahoo.com.

Για να βεβαιωθείς ότι οι ειδοποιήσεις του Avaaz εμφανίζονται στα εισερχόμενά σου, πρόσθεσε το avaaz@avaaz.org στις επαφές σου. Αν θ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.