Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία καταδικάζουν την επίθεση στη Νίκαια

Facebook
Twitter
LinkedIn

Την απερίφραστη καταδίκη τους για το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια της Γαλλίας, που βύθισε και πάλι στον φόβο ολόκληρο τον πλανήτη εξέφρασαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Ύστερα από εντολή του Πρ.Παυλοπούλου, ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας πρέσβης κ. Γεώργιος Γεννηματάς επικοινώνησε, τα ξημερώματα της Παρασκευής, με τον πρέσβη της Γαλλίας στην Αθήνα Κριστόφ Σαντεπί και του μετέφερε τα θερμά συλλυπητήρια του έλληνα Προέδρου προς τον γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ, τις οικογένειες των θυμάτων και τον γαλλικό λαό, εκφράζοντας συγχρόνως τον αποτροπιασμό και την απερίφραστη καταδίκη του κ. Παυλόπουλου για την τρομοκρατική επίθεση, ανήμερα της εθνικής εορτής της Γαλλίας.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά ανέφερε σε ανακοίνωσή της:

«Στεκόμαστε στο πλευρό του Γαλλικού λαού. Η σκέψη μας είναι στη Νίκαια, στους συγγενείς των θυμάτων, στους δεκάδες τραυματίες που δίνουν τη μάχη για τη ζωή. Οι τρομοκράτες επέλεξαν τον εορτασμό της Ημέρας της Βαστίλλης στη Νίκαια, για να δολοφονήσουν εν ψυχρώ δεκάδες αθώους ανθρώπους. Είναι ένα στοχευμένο xτύπημα εναντίον της ίδιας της ανοικτής κοινωνίας, της ανεκτικότητας, της ελευθερίας και της Δημοκρατίας. Δηλαδή των αξιών που καθορίζουν την ουσία του δυτικού πολιτισμού.Δεν θα τους αφήσουμε. Θα αντισταθούμε και θα νικήσουμε τον φανατισμό και τη βία με περισσότερη Δημοκρατία».

«Η τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια με δεκάδες θύματα και τραυματίες προκάλεσε παγκόσμιο αποτροπιασμό. Οι τρομοκράτες-εγκληματίες είχαν προφανή στόχο να πλήξουν για άλλη μία φορά τον πυρήνα της δημοκρατίας μας. Πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μην τους το επιτρέψουμε» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σημειώνοντας:

«Πρέπει να δώσουμε μάχη για να διασφαλισθούν τα βασικά δικαιώματα του ανθρώπου στην ασφάλεια και στην ελευθερία. Η αμείλικτη μάχη κατά της τρομοκρατίας αποτελεί μείζον ζήτημα. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή η Ευρώπη του ανθρωπισμού και του διαφωτισμού δεν πρέπει να παρασυρθεί από την δικαιολογημένη οργή και τον φόβο. Δεν πρέπει να αφήσουμε να πετύχουν τον στόχο τους οι τρομοκράτες της επίθεσης. Δεν πρέπει να αφήσουμε να επικρατήσουν οι εθνικιστικές φωνές. Η δημοκρατική Ευρώπη πρέπει συντονισμένα και αποτελεσματικά να αντιμετωπίσει τη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Στον γαλλικό λαό και στις οικογένειες των θυμάτων της τρομοκρατικής ενέργειας εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας και την αλληλεγγύη μας».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.