Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά… οικονομικά κέρδισε το στοίχημα

Facebook
Twitter
LinkedIn

 

επιμέλεια Λαμπριάνα Κυριακού

 

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού θεάτρου Πειραιά, Νίκος Διαμαντής, παρουσία του Δημάρχου του Πειραιά Γιάννη Μώραλη αλλά και δημοσιογράφων, την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016, παραχώρησε συνέντευξη τύπου,  παρουσιάζοντας εκτός από νέο ρεπερτόριο του θεάτρου  και  τον προϋπολογισμό της χρονιάς.

Ο Νίκος Διαμαντής, την  περυσινή θεατρική σεζόν, άνοιξε  τις πύλες του Θεάτρου, στον Πολιτισμό φιλοξενώντας σπουδαίες παραστάσεις και υλοποίησαν   εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία είχαν στόχο την διείσδυση του θεάτρου στην τοπική κοινωνία και επεδίωξε συνεργασίες με μεγάλους πολιτιστικούς φορείς, κλείνοντας όλα τα στόματα που αμφισβήτησαν αυτή την προσπάθεια.

Όπως αναλυτικά είπε ο κύριος Διαμαντής, το ΔΘΠ για την υλοποίηση των παραγωγών του χρηματοδοτήθηκε από τον ΟΠΑΝ του Δήμου Πειραιά και από τις εισπράξεις των εισιτηρίων. «Αναλυτικά, τα έσοδα από εισπράξεις εισιτηρίων  έφτασαν  τις  370 χιλιάδες, τα έσοδα από το ΟΠΑΝ του Δ. Πειραιά, τις  500 χιλιάδες ευρώ με το ΔΘΠ μα διαχειρίζεται  820 χιλιάδες ευρώ

Το ΔΘΠ ανέλαβε και υλοποίησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Εισαγωγή στην Νέα Εκπαιδευτική εποχή για παιδιά μέσω του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά – Ανάπτυξη βιωματικών εκπαιδευτικών εφαρμογών πολιτιστικού περιεχομένου” που υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού Προγράμματος “Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση” ΕΣΠΑ (2007-2013) Μια μέρα στο θέατρο,  το οποίο είχε στόχο την ανάδειξη της πλούσιας ιστορίας του Δημοτικού Θεάτρου και του ρόλου που έπαιξε στην τοπική κοινωνία με έμφαση στην αρχαιολογία της πόλης, την αρχιτεκτονική του μνημείου, τα έργα αποκατάστασης και ανακαίνισης, τη μοναδικότητα του εξοπλισμού της σκηνής, τη θεατρική ιστορία του Δημοτικού Θεάτρου, του κοινωνικού και πολιτισμικού του ρόλου αλλά και της σύγχρονης προοπτικής του. (ΕΣΠΑ 450000 ευρώ σε δύο οικονομικά έτη)

Παράλληλα υλοποιήθηκαν δύο ακόμη εκπαιδευτικά προγράμματα , κοινωνικής πολιτικής.

Με το Ίδρυμα Νιάρχος και το πρόγραμμα Αλληλεγγύη, δύο μικρές ευέλικτες θεατρικές ομάδες έδωσαν παραστάσεις σε περισσότερες από 50 δομές (φυλακές, καταστήματα ανηλίκων, τμήματα απεξάρτησης κλπ).

Το Ίδρυμα Νιάρχος για το σκοπό αυτό έδωσε στο ΔΘΠ 80000 ευρώ.


Με το Ίδρυμα Λάτση, επτά σχολεία Β’ βαθμιας εκπαίδευσης της περιοχής του Δήμου Πειραιά και των όμορων δήμων, μυήθηκαν στην θεατρική πράξη με συνεργούς επτά σκηνοθέτες. Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους, Τρίτο Κουδούνι, παρουσιάστηκε στο ΔΘΠ. Το Ίδρυμα Λάτση επιχορήγησε τη δράση με 15000 ευρώ.


ΝΕΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Πρόσφατα υπεγράφη μια Προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΥΠΠΟ, Περιφέρειας Αττικής και ΟΠΑΝ του Δήμου Πειραιά,  σύμφωνα με την οποία το ΔΘΠ, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια  θα χρηματοδοτηθεί για τις παραστάσεις και τις δράσεις του, με το ποσό των 1.200000 ευρώ.

Παράλληλα, έχει υπάρξει συμφωνία με την COSMOTE, ώστε το ΔΘΠ, να αποκτήσει wi fi 2g 3g 4g υπηρεσιών σε όλους τους χώρους του (σκηνή, καμαρίνια, προαύλιο) υπηρεσίες που απολαμβάνουν ήδη και άλλοι αρχαιολογικοί χώροι. (Χορηγία ύψους 180000 ευρώ για τρία χρόνια)

Τέλος για κάποιες από τις δράσεις του, θα επιχορηγηθεί από την Αττικό Μετρό Α.Ε, τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά και το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.