Όλα όσα έγιναν στο πάρτι της Παράστασης “Μόλις Χώρισα”

Facebook
Twitter
LinkedIn


της Λαμπριάνας Κυριακού

Τι  μπορεί να συμβεί όταν συμπέσουν μια συνέντευξη τύπου, μια έκπληξη  γενεθλίων, ένας χωρισμός, ένα θέατρο,  δεκαεπτά ηθοποιοί και εκπρόσωποι του τύπου;

Ένα μεγάλο πάρτυ φυσικά… που έγινε το βράδυ του Σαββάτου, με αφορμή την παρουσίαση της παράστασης «Μόλις Χώρισα» των Βασίλη Μυριανθόπουλο και Βαγγέλη  Χατζηνικολάου, που θα κάνει Πρεμιέρα στις 13 Οκτωβρίου, στο Θέατρο Κιβωτός.

Το πάρτυ άρχισε από τις  εννιά… το φουαγέ του θεάτρου, γέμισε από νωρίς από δημοσιογράφους κάμερες και φωτογράφους. Το διαφορετικό, μας κουνούσε το δάχτυλο, γι αυτό περάσαμε νωρίς στην αίθουσα του θεάτρου ώστε να κάνουμε «αυτοψία» στα σκηνικά των Ηλία Γαβριήλ και Βασίλη Καραργύρη και τις πρόβες που έκαναν ήδη πάνω στη σκηνή οι ηθοποιοί. Για το πότε γίναμε όλοι μια παρέα, και εκμηδενίσαμε το χρόνο, μας έδωσε πραγματικά μια άλλη διάσταση, σε αυτή την συνέντευξη τύπου, που ήταν γεμάτη κέφι, μουσική, χορό και τραγούδι.


Όσο για την υπόθεση; Ένα ζευγάρι χωρίζει,  μια μητέρα βρίσκεται σε παράκρουση και οι φίλοι τους ετοιμάζουν ένα μοναδικό πάρτυ γενεθλίων με Ελληνικές μελωδίες που έχουμε αγαπήσει από προηγούμενες δεκαετίες.  Τα πράγματα περιπλέκονται όταν στην παρέα προστίθενται ένας Ισπανός, μια ντήλερ της Tuppwerware, το pizza boy της περιοχής κι ένας γνωστός Dj.

Ο Dj,  Kon Cept, μας έκανε να χορέψουμε στους ξέφρενους ρυθμούς του, όχι ακριβώς όπως θα κάνει σε κάθε παράσταση, αυτό μας το κράτησε για έκπληξη. Η ντήλερ της Tuppwerware, ήταν και αυτή εκεί, αλλά προτίμησε να μείνει ανώνυμη αφήνοντας πίσω της πολλά  δώρα από την εταιρία. Το  Pizza Boy… είχε φωτογράφηση και έγινε Pizza girl μοιράζοντας στους προσκεκλημένους νόστιμη πίτσα από την Pizza Fun.


Ο γοητευτικός μάναντζερ της εταιρίας axel accessories, Στέλιος Καφαντάρης, μας μίλησε για το πόσο ενθουσιασμένος είναι που η εταιρία axel,  θα ντύνει τους ηθοποιούς στην παράσταση.

 

Όλοι οι ηθοποιοί και συντελεστές της παράστασης, αψήφησαν την κούραση των προβών και μας χάρισαν μια μουσικοχορευτική γεύση από την παράσταση. Ατάκα,  εμφανίστηκε και η τούρτα, όχι γιατί έτσι είναι  σκηνοθετημένο να γίνεται στην παράσταση, αλλά γιατί η Νάντια Μπουλέ, είχε γενέθλια…. Μια τούρτα έκπληξη λοιπόν για την Νάντια Μπουλέ  από τα Ζαχαροπλαστεία Passarella, ανέβασε  περισσότερο τους ρυθμούς της βραδιάς με την Νάντια αργότερα, να τραγουδάει σόλο μόνο για λίγους.

 

{youtube}RsBrMq7U-50{/youtube}

 

Ο Μέμος Μπεγνής, η Νάντια Μπουλέ, η  Σόφη Ζαννίνου, η Μαρία Γεωργιάδου, ο Ορφέα Παπαδόπουλο και η Αντιγόνη Ψυχράμη, ευχαριστημένοι για την σύμπραξη αυτή,  πρωταγωνιστούν σε ένα θεατρικό έργο το οποίο φλερτάρει πολύ με το Μιούζικαλ, ένα είδος το οποίο ξέρουν να κάνουν όλοι πολύ καλά.


Μαζί τους επι σκηνής θα είναι, ο Δημήτρη Λιακόπουλο, η Κωνσταντίνα Κλαψινού, ο Γιάννης Μανιατόπουλος, ο Άντώνης Σταμόπουλος, αλλά και οι ηθοποιοί,  Αλεξάνδρα Σπύρου,  Μαρία Δελετζέ,  Φένυα Ζαχαρίου,  Μιχάλης Κουναλάκης,  Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος,  Αλέξανδρος Έντμαν, λίγο πριν την μεγάλη πρεμιέρα τους, στο τρελό αυτό πάρτυ,  μας συστήθηκαν άλλοι ξανά και άλλοι για πρώτη φορά.


Το πάρτι κατά τα χαράματα μπορεί να τελείωσε… αλλά ηθοποιοί και συντελεστές, μας υποσχέθηκαν ότι από 13 Οκτωβρίου θα χαρίσουν στο κοινό, μια μοναδική παράσταση, γεμάτη χιούμορ που θα στείλει το δικό της μήνυμα σε όσους την παρακολουθήσουν….




Υγ:

Ο Βασίλης Μυριανθόπουλος, σκηνοθέτης της παράστασης,  δίνει την δική του εξήγηση για το «Μόλις χώρισα», επισημαίνοντας,  ότι  είναι ένα έργο που από το 1998 που πρωτοανέβηκε, μέχρι και την κινηματογραφική του μεταφορά το 2008, πρότεινε πάντα μια ευφάνταστη λίστα τραγουδιών, που μας κάνουν να σκεφτόμαστε τα καλά στοιχεία της καθημερινότητας μας.

Αυτό το «φλερτ» του θεατρικού έργου με το μιούζικαλ, με έβαλε στη σκέψη, ότι την επόμενη φορά που θα ανέβει, θα μπορούσε να έχει αυτήν τη μορφή. Κι έτσι κι έγινε!

Το 2016, λοιπόν, το Μόλις Χώρισα ανεβαίνει σαν «τζουκ μποξ μιούζικαλ», με πασίγνωστες και αγαπημένες ελληνικές μελωδίες, από τη δεκαετία του 1970-80. Η ολοκαίνουργια και φρέσκια παρέα, που παίρνει τα ηνία από τις προηγούμενες διανομές, αναβαθμίζει τον τρόπο που εκφράζονται οι ήρωες μας και προεκτείνει την ερμηνεία της με τα ζωντανά τραγούδια. Ένας dj επί σκηνής και το διαδραστικό παιχνίδι που προτείνει το έργο, γίνεται ακόμη μεγαλύτερο. Μια ισορροπία που αλλάζει συνεχώς ανάμεσα στο θεατρικό λόγο, τη χορογραφία, το τραγούδι, το θέαμα, κρατάει σπαρταριστό μπροστά μας το ερώτημα, «Υπάρχει σωστός τρόπος να αντιμετωπίσεις ένα χωρισμό;»

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.