Πέθανε ο Κωνσταντινος Στεφανής.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο πρώην πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και πρώην υπουργός Υγείας του ΠΑΣΟΚ, Κωνσταντίνος Στεφανής. Ο Κωνσταντίνος Στεφανής γεννήθηκε το 1928 στην Καλαμπάκα και σπούδασε στην Iατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Aθηνών, της οποίας αναγορεύτηκε διδάκτορας. Συμπλήρωσε τις σπουδές του στο Μόντρεαλ του Καναδά, στο Eθνικό Ίδρυμα Ψυχικής Yγείας των ΗΠΑ και στο Oμοσπονδιακό Ψυχιατρικό Nοσοκομείο St. Elizabeths στην Oυάσινγκτον. Το 1970 εξελέγη καθηγητής και διευθυντής της ψυχιατρικής κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, πρόεδρος της Eλληνικής Ψυχιατρικής και Nευρολογικής Eταιρείας, πρόεδρος της Eπιτροπής Hθικής και Δεοντολογίας (1977 – 1983), πρόεδρος της Παγκόσμιας Ψυχιατρικής Eταιρείας (1983 – 1990) και πρόεδρος της Διεθνούς Eταιρείας για την Πρόληψη και Θεραπεία της Kατάθλιψης. Το 1994 έγινε μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, της οποίας διετέλεσε και πρόεδρος.

Από το 1996 μέχρι το 2000 ήταν βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, ενώ από τον Ιούνιο του 2002 μέχρι τον Μάρτιο του 2004 διετέλεσε εξωκοινοβουλευτικός υπουργός Υγείας. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, έγραψε στο Twitter: “Υπήρξε σπουδαίος επιστήμονας με διεθνή φήμη & αποδοχή, υπέροχος δάσκαλος με χιλιάδες μαθητές, βαθύτατα δημοκρατικός, ενεργός πολίτης”.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.