Το Αθανάσιο Κουτρουμάνο προτείνει η ΝΔ για την προεδρία του ΕΣΡ

Facebook
Twitter
LinkedIn

«Οι αυταρχικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης με όχημα τον αντισυνταγματικό νόμο Παππά για τη χειραγώγηση της Ενημέρωσης, οδήγησαν σε αδιέξοδο. Το αδιέξοδο αυτό πρέπει να αρθεί» αναφέρει η ΝΔ, προτείνοντας για την προεδρία του ΕΣΡ τον Αθ.Κουτρομάνο, τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου μεταξύ 12 Αυγούστου 2014 και 30 Ιουνίου 2015.

Υπενθυμίζεται πως μετά την απόσυρση της πρότασης για τον Βύρωνα Πολύδωρα, σε ψηφοφορία τέθηκε τελικά πρόταση για πρόεδρο του ΕΣΡ τον Ροδόλφο Μορώνη, αντιπρόεδρο τον Νίκο Κιάο και μέλος τον Βασίλη Μουλόπουλο.

Η πρόταση αυτή συγκέντρωσε 16 «Ναι», 1 «Όχι», 6 «Παρών» και 1 «Απών».

Συγκεκριμένα ψήφισαν «ναι», οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και των ΑΝΕΛ, έξι βουλευτές δήλωσαν «παρών», δηλαδή, οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΚΕ, ένας βουλευτής δήλωσε «όχι», δηλαδή ο Μάριος Γεωργιάδης της Ένωσης Κεντρώων, και ένας βουλευτής απουσίαζε, ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής.

Ως εκ τούτου σε αυτή τη Διάσκεψη των Προέδρων δεν έγινε δυνατή η κατά το Σύνταγμα απαραίτητη πλειοψηφία των 4/5 των ψήφων (19 από 24) και το ζήτημα παραπέμπεται σε νέα συνεδρίαση.

Στη δήλωσή του στα ΜΜΕ το πρωί της Τρίτης, ο εκπρόσωπος Τύπου Γιώργος Κουμουτσάκος αναφέρει:

«Η Νέα Δημοκρατία δημοσιοποίησε, από χθες πρόταση νόμου, που σέβεται τη συνταγματική τάξη, διασφαλίζει την πολυφωνία, αποκλείει το ‘μαύρο’, προστατεύει τις θέσεις εργασίας στα ΜΜΕ και φέρνει χρήματα στα δημόσια ταμεία.

» Σήμερα, κάνει ένα ακόμα υπεύθυνο βήμα για την άρση του αδιεξόδου. Προτείνει για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ τον Αθανάσιο Κουτρομάνο. Τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

» Πρόκειται για πρόσωπο με απόλυτα διαφανή δημόσια πορεία, εγνωσμένου κύρους και ευρύτατης αποδοχής, στο οποίο μπορούν να συμφωνήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις.

» Η πρόταση Νόμου που παρουσιάσαμε η οποία καταργεί το νόμο Παππά και η υποψηφιότητα του κ. Κουτρομάνου επιβεβαιώνουν έμπρακτα τη συμβολή της ΝΔ για λύση.

» Είναι η προϋπόθεση για να μπει οριστικό τέλος στη σημερινή νοσηρή κατάσταση και στα αδιέξοδα που προκάλεσε η κυβέρνηση.

» Εννοείται ότι η επαναφορά της θεσμικής τάξης με την κατάργηση των προβληματικών διατάξεων του νόμου Παππά, προηγείται της επιλογής των προσώπων που θα συγκροτήσουν το ΕΣΡ.»

Παράλληλα, κύκλοι της ΝΔ αναφέρουν για την πρόταση: «Η ΝΔ ολοκλήρωσε τη θεσμική στάση σοβαρότητας και υπευθυνότητας. Συγκρίνετε τους χειρισμούς και τις προτάσεις της κυβέρνησης με τους χειρισμούς και τις προτάσεις της ΝΔ. Είναι η μέρα με τη νύχτα».

Ερωτηθείσες γιατί επέλεξε τώρα η ΝΔ για να κάνει αυτή την πρόταση οι ίδιες πηγές συμπληρώνουν: «Χθες διαπιστώθηκε απόλυτο αδιέξοδο. Η παράταση μιας νοσηρής κατάστασης. Η ΝΔ απέναντι σε αυτό, και αφού τα πράγματα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουν θεσμικά, πήρε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Τρία είναι τα χαρακτηριστικά της πρότασης του κ. Κουτρομάνου για την προεδρία του ΕΣΡ, αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι: Έχει απόλυτα διαφανή και άμεμπτη δημόσια πορεία, έχει πλήρως αποδεκτό κύρος από όλους και ευρύτατη αποδοχή.

«Είναι πρόταση που μπορεί να υποστηριχθεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Προηγείται η θεσμική τάξη και έπονται τα πρόσωπα. Συμπληρώνεται τώρα η συνολική εικόνα. Η κυβέρνηση αναμετράται με τα λάθη της και υπέστη πολιτική ήττα. Η δική μας πρόταση είναι πρόταση άρσης του αδιεξόδου. Όλα κρίνονται στο τέλος, από τη στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση και αν θα αναλάβει τις ευθύνες της ή όχι» καταλήγουν οι ίδιοι κύκλοι.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.