Ξεπερνάει τον εαυτό του ο Δημήτρης Γιώτης με το “Ημερολογιο ενός Τρελου”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Λαμπριάνας Κυριακού

«Αυτά τα σκοτεινά κομμάτια έψαξα, βούτηξα, μάτωσα για να βρω…

” Βράδιασε και είμαι μόνος

Είναι σκληρή η νύχτα, όταν δεν μπορείς να κοιμηθείς

Τσιτώνει τα νεύρα και πουθενά δε βρίσκεις παρηγοριά

Ιδίως αν έχει βροντές κι αστραπές.»

Λέει ο   Αυξέντιος Ιβάνοβιτς Ποπρίτσιν στο «Ημερολόγιο ενός τρελού» που υποδύεται συγκλονιστικά  και σκηνοθετεί ο Δημήτρης Γιώτης για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Eliart.

Με  αυτό το ρόλο ο Δημήτρης  ξεπερνάει  τον εαυτό του, δείχνει τις δυνατότητες του και εκεί που πιστεύει ότι θα κάνει ένα βήμα μπρος περνάει  ολόκληρο Ρουβικωνα.

Δυο χρόνια απουσίαζε από το θεατρικό σανίδι, όχι γιατί δεν είχε προτάσεις, γιατί οι ρόλοι που του έδιναν, ήταν έξω από αυτόν.

Η  ψυχή του τον πήγαινε στο «Ημερολόγιο ενός Τρελού». Μεγάλο   ρίσκο. Γιατί όχι… άλλωστε ο ηθοποιός  είναι για να κοντράρει τον εαυτό του με άλλους ρόλους  και όχι να   μένει σε μανιέρες.

Όταν το ρώτησα πέρυσι πώς αποφάσισε να κάνει αυτο το ρόλο, μου απάντησε :

Είναι χρόνια τώρα που αποφάσισα να κάνω κάτι που με αφορά πολύ.  Να  ξέρω το λόγο, να με κεντρίζει, να με ιντριγκάρει, να έχει να  πει κάτι  στην ψυχή μου και μετά βουρ στα βαθιά.  Ο Αυξέντιος Ιβάνοβιτς Ποπρίτσιν είναι ένας καλοκάγαθος, ευαίσθητος, καλοπροαίρετος υπάλληλος που έχει γνωρίσει την καταπάτηση της αξιοπρέπειας του, τον χλευασμό και την ειρωνεία των ανωτέρων του. Νοιώθει μόνος, ξεχασμένος, παραγκωνισμένος…ελπίζει σε μια καλύτερη ζωή…που δεν έρχεται. Ερωτεύεται την κόρη του διευθυντή του χωρίς ανταπόκριση, δεν τολμά, φοβάται και δε ρισκάρει. Ζει με αυταπάτες κι όνειρα. Ο κόσμος του έρχεται αντιμέτωπος με τον κόσμο των ισχυρών. Η σύγκρουση έχει ολέθρια αποτελέσματα. Φτάνει στα όρια της σύγχυσης και της παράνοιας. Στα μονοπάτια της ψυχής του, χάνει τη λεπτή ακαθόριστη γραμμή και το μυαλό ξεφεύγει…ελευθερώνεται…


Ο Δημήτρης Γιώτης πάνω στη σκηνή γίνεται ο αντικατοπτρισμός της ψυχής που έχουμε μέσα μας.  Από τη σκηνή επικοινωνεί με τον κάθε θεατή ξεχωριστά. Μπαίνει μέσα του. Δεν ξέρω πόσοι αλήθεια ηθοποιοί  μπορούν  να το πετύχουν αυτό. Ο Δημήτρης  το πετυχαίνει…

Η Ερμηνεία του,  δεν κερδίζει μόνο κριτικούς αλλά κερδίζει και τον θεατή. Στην Θεσσαλονίκη το κοινό τον αποθέωσε, όπως και πέρυσι στην Αθήνα. Φέτος συνεχίζει ακάθεκτος για ένα νέο ταξίδι με το «Ημερολόγιο ενός τρελού», διόλου  το ίδιο με το περυσινό, αυτή η εμπειρία είναι πιο προχωρημένη.

 

Το “Ημερολόγιο ενός τρελού” παίζεται κάθε Τετάρτη στο θέατρο Eliart, στις 8:00, το βράδυ. Μια παράσταση που σε φέρνει αντιμέτωπο με την αλήθεια, σου βγάζει καθαρά αυτό που μπορεί να κρύβεις μέσα σου.

 


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:


Απόδοση – διασκευή: Δημήτρης Γιώτης

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Γιώτης, Αλέξανδρος Κλημόπουλος

Σκηνικά: Δέσποινα Βολίδη

Κοστούμια: Celebrity Skin

Φωτισμοί: Θανάσης Ρουμελιώτης

Μουσική επιμέλεια: Αλέξανδρος Κλημόπουλος

Φωτογραφίες: Δημήτρης Ευλαμπίδης

Έγχρωμες φωτογραφίες: Ζώης Τριανταφύλλου – Σφακιανάκης

Art work: Γεράσιμος Αμπάτης


Κάθε Τετάρτη στις 20:00

Θέατρο Ελιαρτ

Κωνσταντινουπολεως 127 – Στάση Κεραμεικός

Τιμές εισιτηρίων:

10 ευρω Γενική Είσοδος

8 ομαδικό

 

 


Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.