Πάτησε τα Ελληνικά χώματα ο Μπάρακ Ομπάμα

Facebook
Twitter
LinkedIn


Στις 10:33 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» το προεδρικό αεροσκάφος των ΗΠΑ, Air Force One, ενώ λίγα λεπτά αργότερα η πόρτα άνοιξε και ο Μπαράκ Ομπάμα πάτησε ελληνικό έδαφος.

 


Τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα υποδέχθηκε ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Αυτήν την ώρα, ο αμερικανός πρόεδρος με τη συνοδεία του κατευθύνεται στο ξενοδοχείο στη Βουλιαγμένη όπου θα καταλύσει το διήμερο της επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Στη διαδρομή που θα ακολουθήσει έχει απαγορευθεί η κίνηση, ενώ υπάρχουν πεζές περιπολίες, όπως και πλωτά του λιμενικού που ελέγχουν από θαλάσσης τυχόν ύποπτες κινήσεις.

Μετά την άφιξή του, ο Μπαράκ Ομπάμα με την συνοδεία του θα επιβιβαστούν στην αυτοκινητοπομπή, που κατευθυνθεί στο ξενοδοχείο στη Βουλιαγμένη όπου θα καταλύσει το διήμερο της επίσκεψή του στην Ελλάδα.


Στη διαδρομή που θα ακολουθήσει έχει απαγορευθεί η κίνηση, ενώ υπάρχουν πεζές περιπολίες, όπως και πλωτά του λιμενικού που ελέγχουν από θαλάσσης τυχόν ύποπτες κινήσεις.

Στις 13:30 ο Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθεί με τον Προεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 14:30. Μετά τη συνάντηση Τσίπρα – Ομπάμα θα γίνουν κοινές δηλώσεις.


Για τις 19:30 είναι προγραμματισμένο το επίσημο δείπνο στο Πρεδρικό Μέγαρο.

Το πρωί της Τετάρτης ο αμερικανός πρόεδρος θα ανέβει στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, όπου θα κάνει μια σύντομη δήλωση με φόντο τον Παρθενώνα.


Στη συνέχεια, ο Μπαράκ Ομπάμα θα απευθύνει ομιλία στις 12:30 στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.


Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, στην ομιλία του θα υπογραμμίσει τη σημασία της δημοκρατικής διακυβέρνησης και θα θίξει τις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης, τα οφέλη που έχει φέρει, αλλά και τις ανισότητες που έχει προκαλέσει και πρέπει να διορθωθούν.


Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να αναφερθεί στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, καθώς και στο Brexit.


Μετά την ομιλία του ο αμερικανός πρόεδρος αναχωρεί από την Αθήνα με επόμενο σταθμό του το Βερολίνο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.