Το χρονοδιάγραμμα για το χρέος μπορει και πρέπει να τηρηθεί…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Αποφάσεις πάνω στα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους αλλά και συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων παρεμβάσεων έως το τέλος του 2016 περιμένει η ελληνική κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Στον απόηχο της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως η Αθήνα θεωρεί εφικτό αυτό το χρονοδιάγραμμα, παρά τις δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι τυχόν ελάφρυνση του χρέους θα συνιστούσε «κακή υπηρεσία» για την Ελλάδα.

«Το χρονοδιάγραμμα μπορεί και πρέπει να τηρηθεί και μπορούμε να έχουμε πολύ θετικές ειδήσεις [για το χρέος] έως το τέλος του έτους», είπε, επισημαίνοντας ότι η συζήτηση για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα είναι ούτως ή άλλως προγραμματισμένο να γίνει στο Eurogroup 5ης Δεκεμβρίου, ενώ ο πρόεδρος Γερούν Ντάισελμπλουμ έχει αφήσει «παραθυράκι» για ευρύτερη συζήτηση σχετικά με αναδιάρθρωση του χρέους.

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ακόμα ότι η σημερινή συγκυρία είναι σαφώς πιο ευνοϊκή για την Ελλάδα σε σχέση με πριν δύο χρόνια. «Θεωρούμε ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μέτρα για την επίλυση» του ζητήματος του χρέους, είπε.το πλαίσιο αυτό, σημείωσε πως η Αθήνα είναι απόλυτα ικανοποιημένη από την επίσκεψη του κ. Ομπάμα, και στάθηκε στα θετικά σχόλια που έκανε ο πλανητάρχης σχετικά με «τις προσπάθειες και τα αποτελέσματα» των προσπαθειών που έχουν γίνει στο μέτωπο της οικονομίας.

Συμπλήρωσε δε ότι η επίσκεψη Ομπάμα είναι γεγονός «παγκόσμιας σημασίας», που καταδεικνύει ότι η Ελλάδα γίνεται εκ νέου πρωταγωνιστής και βγαίνει από τα καταστροφικά χρόνια που προηγήθηκαν.

Στρέφοντας το βλέμμα του στο εσωτερικό μέτωπο, ο κ. Τζανακόπουλος αντιπαρέβαλε τα μηνύματα Ομπάμα με τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, την οποία κατηγόρησε για «καταστροφολογία» και για συνεχή απόπειρα «αποσταθεροποίησης» της κυβέρνησης μέσω του καλέσματος για πρόωρες εκλογές.

«Για άλλη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης επιμένει στην καταστροφολογία, την κινδυνολογία και τον απόλυτο εκμηδενισμό» των προσπαθειών της κυβέρνησης, είπε ο κ. Τζανακόπουλος, κατηγορώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως ακολουθεί μια γραμμή που υπονομεύει την ίδια τη χώρα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.