Η συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Κατατέθηκε σήμερα  στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών. Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων, προκειμένου να αποφασιστεί πότε θα μπει στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων η Συμφωνία των Πρεσπών. Το πιθανότερο είναι να συζητηθεί την Τρίτη και την Τετάρτη στην επιτροπή και την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στο μεταξύ, το Ποτάμι θα ψηφίσει «ναι» στην επιτροπή, δήλωσε το Σάββατο ο Γιώργος Μαυρωτάς, δίνοντας τέλος στο σίριαλ για το αν υπάρχει η πλειοψηφία, προκειμένου να εισαχθεί η Συμφωνία των Πρεσπών για συζήτηση στην Ολομέλεια. Ο αντιπρόεδρος του κόμματος και βουλευτής μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ανέφερε ότι ο Γρηγόρης Ψαριανός, που είναι τώρα μέλος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων στη θέση του Σπύρου Δανέλλη, θα αντικατασταθεί από τον κ. Μαυρωτά καθόλη τη διάρκεια της συζήτησης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο κ.Μαυρωτάς ανέφερε ότι στην σχετική ψηφοφορία θα ψηφίσει «ναι» στη Συμφωνία. Αυτο σημαίνει ότι οι 27 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, συν τον κ. Μαυρωτά συγκροτούν την πλειοψηφία των 28 βουλευτών και έτσι δίνουν την δυνατότητα να υπερψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών και να έρθει για συζήτηση στην ολομέλεια, χωρίς να χρειαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ να προσθέσει άλλον βουλευτή ή να προχωρήσει σε άλλη κοινοβουλευτική ενέργεια.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.