Είδαμε: “Και τώρα οι δυο μας” με Λ. Κονιόρδου και Π. Φιλιππίδη

Facebook
Twitter
LinkedIn

Γράφει η Λαμπριάνα Κυριακού

Όσο συνειδητοποιούσα πόσο αταίριαστοι είναι οι δυο ηθοποιοί στη σκηνή, τόσο πιο ωραία μου φαινόταν η παράσταση.

Στην πρεμιέρα τους, ο Πέτρος Φιλιππίδης και η Λυδία Κονιόρδου, μου φάνηκαν σαν  δυο ηθοποιοί από διαφορετικούς κόσμους  που  συναντήθηκαν  στη Σκηνή του θεάτρου Μουσούρη για να βγάλουν εις πέρας την αποστολή τους. Όταν ένα έργο στηρίζεται στις ερμηνείες, είναι φυσικό επακόλουθο, ο θεατής να εστιάσει την προσοχή του, στο πόσο ταιριάζουν οι ηθοποιοί μεταξύ τους. Η εντύπωση αυτή ίσως να μου δημιουργήθηκε, γιατί  οι δυο ηθοποιοί ναι μεν υπηρετούν το θέατρο, δεν υπηρετούν το ίδιο είδος δε. Εν τούτοις  ένα μήνα μετά που είδα για δεύτερη φορά την παράσταση, δεν υπήρχε κανένα χάσμα μεταξύ τους.

 

Βέβαια  αταίριαστη  ειναι και η ζωή  του ζευγαριού στο έργο «Και τώρα οι δυο μας» του Ρώσου συγγραφέα Αλεξάντερ Γκέλμαν, που υποδύονται εξαιρετικά οι δυο αγαπημένοι ηθοποιοί.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, φέτος μ αρέσει περισσότερο.  Επέλεξε ένα πολύ καλό και απαιτητικό έργο, που  θέλει ένα διαφορετικό  ερμηνευτικό τρόπο. Κάνει ένα βήμα μπροστά και συμπράττει για πρώτη φορά με μια ηθοποιό,  όπως είναι η Λυδία Κονιόρδου, άλλων απαιτήσεων

Ενώνουν λοιπόν την εμπειρία τους και τη  δεξιοτεχνία τους,  και υπό  τη σκηνοθετική επιμέλεια του Γιώργου Κιμούλη, έχουμε μια παράσταση με βαθιά νοήματα, που έχει να δώσει στο κοινό πολλά ερεθίσματα. Δεν είναι παράσταση κωμική,  αλλά έχει πολλά στοιχεία λεπτού  χιούμορ. Είναι ιστορία γροθιά στο στομάχι, υπόθεση που σε κρατάει καθηλωμένο στο κάθισμα.

Σκηνικό οικείο. Βρισκόμαστε στην πολυτελή κρεβατοκάμαρα του Αντρέι Γκλάντγκοφ και της Νατάσας – μια κρεβατοκάμαρα που παρέχει όλες τις ανέσεις.   Το Μαύρο και το άσπρο, είναι τα δυο χρώματα που επικρατούν στο χώρο.  Σαν τις ζωές των πρωταγωνιστών. Η ρομποτική ζωή τους, δεν αναγνωρίζει άλλα χρώματα, παρα μόνο αποχρώσεις, του μαύρου και του άσπρου.   Το κέρδος και η κοινωνική καταξίωση, δημιουργεί αρχικά  το χάσμα στη σχέση τους.


Ο Αντρέι και η  Νατάσα, είναι ένα φαινομενικά ευτυχισμένο ζευγάρι.  Το παιδί τους μένει ανάπηρο,  μετά από ατύχημα που συνέβη στο χώρο που εποπτεύει ο Αντρέι.    Το πλήγμα για τους δυο γονείς είναι βαρύ  με αποτέλεσμα οι δυο τους,  να βγάλουν  στην επιφάνεια όλο το μίσος και την αηδία που νιώθει ο ένας για τον άλλον. Οι σύγκρουση είναι μετωπική και συντρίβει κάθε ωραίο συναίσθημα που νιώθει ο ένας για τον άλλον.

Ο Αντρέι είναι πολιτικός μηχανικός και διευθυντής σε μια μεγάλη κατασκευαστική εταιρία και η γυναίκα του η Νατάσα, πιο διανοούμενη, που εργάζεται σε βιβλιοθήκη.

Ωστόσο είναι μια παράσταση που πάει πολύ καλά, έχει αγαπηθεί από το κοινό, είναι στις προτιμήσεις του κοινού. Είναι μια παράσταση που αξίζει να δεις. Το θέατρο Μουσούρη, διαθέτει θέσεις προσφοράς που μπορείς να κλείσεις τα εισιτήρια σου με πολύ χαμηλές τιμές. (λεπτομέρειες πιο κάτω )


ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Τετάρτη: 19:00

Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή: 21:00

Σάββατο (λαϊκή απογευματινή): 18:00

COSMOTE DEALS for YOU

-30% ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΥΣΟΥΡΗ

Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη

Ισχύει εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια στην ζώνη της προσφοράς και δεν ισχύει στην εορταστική περίοδο 24/12/15 έως 06/01/16.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Τετάρτη & Πέμπτη: €20, €14 (φοιτητικό, νεανικό, άνω των 65 ετών), €10 (ανέργων)

Παρασκευή: €20, €14 (φοιτητικό)

Σάββατο: €22 (βραδινή γενική είσοδος), €17 (λαϊκή απογευματινή γενική είσοδος), €14 (φοιτητικό)

Κυριακή: €20, €14 (φοιτητικό)

ΩΡΕΣ ΤΑΜΕΙΟΥ:

Τρίτη – Kυριακή: 10:30–13:30 & 17:00 – 21:30

Υπεύθυνη θεάτρου: Παπαδοπούλου Δέσποινα 2103321579

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Με χρήση πιστωτικής/ χρεωστικής κάρτας:

– www.tickethour.com

– Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 8938111

 

Με μετρητά:

– Εκδοτήρια Θεάτρου

– Καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ

– Καταστήματα Cosmote

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.