Το «Αποχαιρετιστήριο Δείπνο» του Λάκη Λαζόπουλου, εξημερώνει τα τέρατα – Επίσημη Πρεμιέρα

Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Λαμπριάνας Κυριακού

Έπεσε  σαν βόμβα η είδηση χθες το βράδυ.  Ένας  σαματάς, μια τρέλα επικρατεί στα γραφεία τους, λύγησαν τα πληκτρολόγια. Η  είδηση είναι «μεγάλη», ο Δημήτρης Κοντομηνάς πήγε στην Επίσημη Πρεμιέρα του Λάκη Λαζόπουλου. Όλα τους  ανατρέπονται…

Φαγώθηκαν τα όρνεα τις τελευταίες μέρες… έχουν καεί τα μυαλά τους,  να προσπαθούν θα μαντέψουν τις κινήσεις του ηθοποιού. Τρέχουν με τα μαρκούτσια τους, σε κάθε γωνιά για να τον  πετύχουν. Να βγάλουν μια είδηση.  Θα μείνει στον Alpha δεν θα μείνει, είναι στα μαχαίρια με τον Κοντομηνά, γιατί  εμφανίζεται στον ANT1, λένε  θα πάει στην ΕΡΤ. Μέχρι  και στους Δελφούς στράφηκαν  να ρωτάνε την Πυθία… από πού θα μας βγει ο Λαζόπουλος. Ή μήπως δεν ξέρουν τους Δελφούς.

Σε αυτή τη χώρα,  αιώνες τώρα,  όποιος έχει φωνή, πάντα θα πολεμάτε. Ο Λάκης Λαζόπουλος, είναι αναμφισβήτητα  ένα από τα πιο πολυσυζητημένα άτομα στη Ελλάδα. Καυστικός, ευαίσθητος, δημιουργικός… μα πάνω απ όλα είναι ηθοποιός. Κι εμείς αυτήν την εικόνα απολαύσαμε την Δευτέρα το βράδυ(21/11/2016).

Επίσημη Πρεμιέρα για το «Αποχαιρετιστήριο Δείπνο»… βραδιά μόνο για φίλους, παράσταση μόνο   για  τους ανθρώπους που κατανοούν και το θέατρο και τον Λάκη.

Στην αίθουσα ακούγεται το τραγούδι «Ένα ναι, κρύβει ένα όχι», που έγραψε η Χάρις Αλεξίου, ειδικά για την παράσταση.

Ο Λάκης Λαζόπουλος πιστός φίλος της κωμωδίας, επιλέγει, να ζωντανέψει στη σκηνή του Θεάτρου Γκλόρια, το σύγχρονο έργο των Matthieu DELAPORTE και Alexandre de la PATELLIERE «Un dîner d’adieu», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου. Ένα  έργο που γνώρισε μεγάλη επιτυχία στο Παρίσι, με  τη Μαρία Λεκάκη και τον Λευτέρη Ελευθερίου στο πλευρό του, να συμπληρώνουν μια ομάδα   ικανή  να «ισοπεδώσει» το θέατρο από το πολλή γέλιο.  Ένα  έργο με απρόβλεπτες καταστάσεις,  που μιλάει για τις φιλικές σχέσεις,  την υποκρισία αλλά και τον εγωισμό.

Ο Πιέρ και η Κλωτίλντ, αποφασίζουν να ξεκαθαρίσουν τις ατζέντες τους από τους παλιούς φίλους, με έναν αλλιώτικο τρόπο. Οργανώνουν αποχαιρετιστήρια δείπνα, για να τους πουν το τελευταίο αντίο.  Μαγειρεύουν τα αγαπημένα τους φαγητά και τους προσφέρουν κρασί από ποικιλίες της χρονιάς που έχουν γνωριστεί.

Ο Αντουάν Ρουαγιέ,(Λευτέρης Ελευθερίου) ο πιο παλιός φίλος του ζευγαριού είναι το πρώτο τους θύμα. Το παιχνίδι τους, μετά από λανθασμένους χειρισμούς αρχίζει να παίρνει άλλη τροπή, με το  ζευγάρι, στο τέλος να  πέφτει στην δική του παγίδα και να  αναγκάζεται  να πει αλήθειες που έκρυβε  όλα αυτά τα χρόνια.

Ωστόσο, ορθός ο Λάκης  Λαζόπουλος, αποφεύγει να ανεβάσει παράσταση που να έχει να κάνει με την σάτιρα της επικαιρότητας. Είναι  ένας τρόπος να εξημερώσει τα τέρατα και να κρατήσει σε απόσταση όσους τον έχουν ταυτίσει με αυτήν.


Στην επίσημη πρεμιέρα είδαμε: Γιώργη Βαρδινογιάννη, Δημήτρη Κοντομηνά, Γιάννη Σμαραγδή, Χαρούλα Αλεξίου, Όλγα Παυλάτου, Νίκο Χατζηνικολάου, Νινέτα Λεμπέση,  Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Ελένη Ράντου, Ελένη Ουζουνίδου Θοδωρή Αθερίδη,   Μαρία Καβογιάννη, Ζέτα Μακρυπούλια, Χρύσα Ρώπα, Σταματίνα Τσιμτσιλή, Δημήτρη Παπανώτα, Μαρία Ηλιάκη,  Μαρία Γεωργιάδου,  Δημήτρη Γιώτη,  Τάσο Παλαντζίδη, Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, Αντώνη Κρόμπα, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Λύλα Μπακλέση, Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Στεφανία Γουλιώτη, …


 

 

 

 

{youtube}1mARdLkDAT4{/youtube}


 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:


Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λάλος

Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Γαβαλάς

Μουσική: Γιώργος Μαυρίδης

Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος

Προβολή / Επικοινωνία: BrainCo S.A.


ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη και Κυριακή 19.30

Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο 21.00 ,

Σάββατο απόγευμα 18.00


Έναρξη παραστάσεων: Πέμπτη  20 Οκτωβρίου 2016



Τιμές εισιτηρίων:

Τετάρτη  και Πέμπτη: 20€  πλατεία – 16€  εξώστης


Άνεργοι 10€ , εως 26 χρ και άνω -65χρ  14€ , φοιτητικά 14€

Παρασκευή: 20€  πλατεία – 16€  εξώστης -φοιτητικά 14€

Σάββατο, λαϊκή απογευματινή: 16€  γενική είσοδος. Φοιτητικά 14€

Σάββατο βράδυ: 22€  πλατεία -16€  εξώστης – φοιτητικά 14€

Κυριακή: 20€  πλατεία – 16€ εξώστης – φοιτητικά 14€

Τετάρτη και Πέμπτη: COSMOTE DEALS for YOU από 20€, 14€ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΚΛΟΡΙΑ

Ισχύει εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια στην ζώνη της προσφοράς και δεν ισχύει στην εορταστική περίοδο 24/12/15 έως 06/01/16.


ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 2 ώρες (μαζί με το διάλειμμα)


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ


Με χρήση πιστωτικής/ χρεωστικής κάρτας:


– www.tickethour.com


– Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 8938111


Με μετρητά:


– Εκδοτήρια Θεάτρου 210 3600832 (ώρες 10.30 π.μ-13.30 μ.μ και 17.00 -21.30 από Τρίτη μέχρι Κυριακή)

– Καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ



– Καταστήματα Cosmote

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.