Τραγωδία με αεροσκάφος που μετέφερε βραζιλιάνικη ομάδα

Facebook
Twitter
LinkedIn

Αεροσκάφος με 81 επιβαίνοντες (72 επιβάτες και 9μελές πλήρωμα) έπεσε κοντά στο Μεντεγίν της Κολομβίας. Το αεροσκάφος εκτελούσε από το αεροδρόμιο Βίρου Βίρου στην Σάντα Κρους της Βολιβίας.  

Η τραγική ειρωνία της υπόθεσης: Όπως αναφέρουν ΜΜΕ, οι Αρχές στη Βραζιλία δεν επέτρεψαν το ταξίδι στην Κολομβία με πτήση τσάρτερ. Έτσι η ομάδα ταξίδεψε τσάρτερ μέχρι την Βολιβία από όπου μπήκε σε πτήση της αεροπορικής εταιρείας LAMIA.

Με το αεροπλάνο ταξίδευε και η ομάδα ποδοσφαίρου Σαπεκουένζε της Βραζιλίας, η οποία επρόκειτο να παίξει στους τελικούς του Κυπέλου Νοτίου Αμερικής με την Ατλέτικο Νασιονάλ της Κολομβίας. Συνολικά η αποστολή περιλάμβανε 42 άτομα (παίκτες, προπονητές, τεχνικό επιτελείο, δημοσιογράφοι κλπ).

* Η ομάδα ιδρύθηκε το 1973 και κατάφερε να ανέβει στην Α’ Κατηγορία το 2014. Αυτή τη στιγμή είναι στην 9η θέση της βαθμολογίας. Έδρα της είναι η πόλη Σαπεκού, στη Νότια Βραζιλία.

Τα ΜΜΕ της Κολομβίας μετέδιδαν εικόνες από τη μεταφορά των τραυματιών στα νοσοκομεία. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, μόλις πέντε άτομα επέζησαν: τρεις παίκτες, ένα μέλος πληρώματος και ένας δημοσιογράφος που ταξίδευε με την ομάδα.

Μεταξύ των επιζώντων φαίνεται να είναι ο τερματοφύλακας της ομάδας, Τζάκσον Φολμαν, ο οποίος μεταφέρεται στο νοσοκομείο, ο έτερος γκολκίπερ, Ντανίλο, όπως και ο αμυντικός Αλαν Ράσελ, η σύζυγος του οποίου με ανάρτηση στο Τwitter το επιβεβαιώνει. «Ευχαριστώ τον Θεό. Ο Αλαν είναι καλά, στο νοσοκομείο σε σταθερή κατάσταση. Προσευχόμαστε για όλους όσους δεν έχουν ακόμα διασωθεί και δύναμη στις οικογένειες τους».

Στο σημείο της τραγωδίας έσπευσαν δεκάδες ασθενοφόρα, διασώστες και συνεργεία της Πυροσβεστικής. Οι συνθήκες που επικρατούσαν ήταν εξαιρετικά δύσκολες: τσουχτερό κρύο, ομίχλη και καταρρακτώδης βροχή έκαναν ακόμα πιο δύσκολο το έργο των Αρχών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.