Και η Τουρκία το χαβά της…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Δεν έχουν το Θεό τους.Η Τουρκία υποστηρίζει πως μία από τις τρεις περιοχές που δεσμεύει η Ελλάδα για τις στρατιωτικές ασκήσεις και συγκεκριμένα η περιοχή νότια της Κάσου είναι αποστρατικοποιημένη και δεν θα πρέπει να περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό και τη διεξαγωγή ασκήσεων από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Εν τω μεταξύ, συνέχεια στις δηλώσεις Τσαβούσογλου και απάντηση στις ελληνικές αντιδράσεις έδωσε χθες βράδυ ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
Με ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Στράτος Ευθυμίου τονίζει ότι η ελληνική κυριαρχία επί των νησιών και των βραχονησίδων στο Αιγαίο έχει αποσαφηνιστεί ρητά από σειρά συνθηκών που υπογράφηκαν το πρώτο μισό του εικοστού αιώνα.

Καλεί την Άγκυρα «να αποφασίσει εάν σέβεται ή όχι το Διεθνές Δίκαιο» αλλά και να ξεκαθαρίσει «εάν αντιλαμβάνεται ότι το Διεθνές Δίκαιο είναι υπεράνω των εσωτερικών της σκοπιμοτήτων».

Ο κ. Ευθυμίου σημειώνει δε ότι η επανάληψη των αμφισβητήσεων από την τουρκική πλευρά ούτε τους δίνει οποιαδήποτε βάση ούτε τους προσδίδει νομικό κύρος.

Η αιχμηρή τοποθέτηση της ελληνικής διπλωματίας έρχεται μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος δήλωσε ότι τα Ίμια αποτελούν τουρκικό έδαφος και αυτό αποτελεί απαρέγκλιτη στάση της Τουρκίας.

ν εν λόγω εντολή προς ναυτιλλόμενους, η τουρκική πλευρά υποστηρίζει πως μία από τις τρεις περιοχές που δεσμεύει η Ελλάδα για τις στρατιωτικές ασκήσεις και συγκεκριμένα η περιοχή νότια της Κάσου είναι αποστρατικοποιημένη και δεν θα πρέπει να περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό και τη διεξαγωγή ασκήσεων από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Εν τω μεταξύ, συνέχεια στις δηλώσεις Τσαβούσογλου και απάντηση στις ελληνικές αντιδράσεις έδωσε χθες βράδυ ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.