Απολαύσαμε την Τζούλη Σούμα στην παράσταση “Το πράσινο μου το Φουστανάκι”

Facebook
Twitter
LinkedIn

γράφει η Λαμπριάνα Κυριακού

Απολαυστική όσο ποτέ, η Τζούλη Σούμα, στο μονόλογο της Λένας Κιτσοπούλου, “Το πράσινο μου το φουστανάκι” που σκηνοθετεί με  μέτρο η Μαρία Αιγινίτου.

Κάθε φορά που βλέπω τη Τζούλη Σούμα στη σκηνή, την εκτιμώ περισσότερο.

Αρθρώνει καθαρά το λόγο της. Μαλακώνει με την εκφραστικότητα της, τη σχιζοφρένεια του κειμένου της Λένας Κιτσοπούλου.

Βγαίνει στη σκηνή φορώντας μια πράσινη μπούρκα. Αλήθεια τι νόημα έχει η ζωή αμα είσαι κρυμμένος πίσω από ένα μανδύα;;

Βλέπουμε μια νέα γυναίκα να αυτοσαρκάζεται  και  παραληρεί για λίγο μέχρι που βγάζει την μπούρκα και μας αποκαλύπτει μια νευρωτική γυναίκα,  η οποία «τσακώνεται» με την ύπαρξη της, και προσπαθεί να συμβιώσει με  το κενό που της έχει δημιουργήσει η γεμάτη ζωή της.

“Να γεμίσω μια ώρα με το τίποτα; Αλλά γιατί όχι; Έχω γεμίσει ώρες με το τίποτα…”

Δεν πιστεύει στα θαύματα, αλλά περιμένει στη ζωή της να γίνει ένα θαύμα. Μιλά έντονα με το εαυτό της, τον μαλώνει για τα λάθη του, μας μιλά με λόγια οικεία και μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε,  πόσο μα πόσο οι ζωές μας είναι όμοιες.

Ατού της παράσταση, ο δεκαπεντασύλλαβος που σκαρώνει η ηρωίδα για να ξεφύγει από την μοναξιά της. Είναι ένας τρόπος, για να μιλήσει, χωρίς κόμμα και τελεία, οι στίχοι να την οδηγήσουν στην κάθαρση. Επαναστατεί με αυτό το τρόπο και τα καταφέρνει!!

Μονόλογος που διαρκεί μια ώρα. Μια παράσταση που δεν σε κουράζει παρόλο την ένταση που δημιουργούν οι αλήθειες που θίγονται

Τα συναισθήματα του θεατή πολλά… αναμενόμενα!!

Η Ηρωίδα, βρίσκει και  φορά το πράσινο της το φουστανάκι, αυτό που είτε με  ζέστη είτε με κρύο τη συντρόφευε σε κάθε της βήμα τα περισσότερα χρόνια της ζωής της. Το πράσινο της το Φουστανάκι, είναι η ασφάλεια της και η απαλλαγή από το φόβο.

Η αυλαία κλείνει και μια ακόμα πραγματικότητα εμφανίζεται μπροστά μας.

Τα σκηνικά, ιδιαιτέρως ευρηματικά, είναι του Γιάννη Θεοδωράκη, τα κουστούμια του Νίκου Καρδώνη, οι φωτισμοί του Δημήτρη Μπαλτά, η μουσική του Σπύρου Παρασκευάκου και η επιμέλεια κίνησης της Φαίδρας Σούτου.

 

Την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε  η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης στο Θέατρο Αλκμήνη.


Στην επίσημη πρεμιέρα τους τίμησαν με την παρουσία τους ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο Γιάννης Τσουμαράκης, που υποδύθηκε φέτος τον Ρωμαίο, η Κερασία Σαμαρά, o Δημήτρης Γεωργαλάς, ο Γεράσιμος Μιχελής, ο θεατρολόγος Γιώργος Παπαγιαννάκης, η μεταφράστρια ης Μαρία Χατζηεμμανουήλ, o Γιώργος Καρτάλος, ο Άκης Χαραλαμπίδης, η δραματολόγος  Ελένη Γκίνη

 

Σας περιμένουμε στη Σελίδα μας στο Facebook… περισσότερα ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.