Νεκροί και τραυματίες απο την επίθεση στο αεροδρόμιο της Φλόριντα των ΗΠΑ…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πέντε νεκροί και οκτώ τραυματίες είναι ο έως τώρα επίσημος απολογισμός από την ένοπλη επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο του Φορτ Λόντερντεϊλ, στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα με τον σερίφη της τοπικής κομητείας, ένας ύποπτος έχει τεθεί υπό κράτηση, ενώ έως τώρα δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι προγενέστερες καταγγελίες για δεύτερο ένοπλο και περαιτέρω πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την τοπική Αστυνομία, ο δράστης επέβαινε σε από το Άνκορατζ της Αλάσκα και φαίνεται πως μετέφερε το όπλο στην αποσκευή που είχε παραδώσει πριν ταξιδεύσει. Αφού παρέλαβε τη βαλίτσα, πήγε σε τουαλέτα, γέμισε το όπλο του κι άνοιξε πυρ κοντά στο χώρο παραλαβής αποσκευών στο τέρμιναλ 2.

Οι Αρχές δεν έχουν δημοσιοποιήσει πληροφορίες για την ταυτότητα του δράστη ή για τα κίνητρά του, όμως γερουσιαστής της Φλόριντα δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι πρόκειται για 26χρονο άνδρα που έφερε στρατιωτική ταυτότητα με ονοματεπώνυμο Εστεμπάν Σαντιάγο.Ο δράστης φαίνεται πως είχε δηλώσει το όπλο πριν επιβιβαστεί στην πτήση του, κάτι που έχει βάση εάν επιβεβαιωθεί ότι είχε στρατιωτική ταυτότητα.

Σύμφωνα με πηγές του δικτύου MSNCB, ο Σαντιάγο είχε υπηρετήσει στην Εθνοφρουρά του Στρατού, από την οποία είχε αναχωρήσει την Αύγουστο του 2016.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο MSNBC ότι ο δράστης έμοιαζε να πυροβολεί αδιάκριτα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.