Σάτιρα, μίμηση και νοσταλγία πρωταγωνιστούν «στον Καθρέφτη του Παλλάς»

Facebook
Twitter
LinkedIn

 

Της Λαμπριάνας Κυριακού

Αχ αυτός ο Ζαχαράτος, δεν άφησε κανέναν πολιτικό και καλλιτέχνη… εγχώριο ή αλλοδαπό, χωρίς να τον σατιρίσει τόσο εύστοχα, που σε έκανε να γελάς αλλά και να προβληματίζεσαι για την «άτυχη» σημερινή πραγματικότητα που ζούμε σαν Έλληνες.


Και εκεί που λες δεν μπορεί να συμβαίνουν όλα αυτά,  σαν «θεά» που κρυβόταν μέσα σε  μαγικό κουτί, ξεπηδάει μια Μαρινέλλα που σε πάει σε νοσταλγικές εποχές, είτε τις έχεις ζήσει, είτε τις βιώνεις τώρα,  με την πραγματικά αψεγάδιαστη φωνή της.

Σάτιρα, μίμηση  και νοσταλγία πρωταγωνιστούν  «Στον Καθρέφτη του Παλλάς», μια παράσταση  που έκανε εντυπωσιακή πρεμιέρα, παραμονή πρωτοχρονιάς, σε μια από τις ιστορικές αίθουσες της Αθήνας.

Μέσα από τα εύστοχα κείμενα του Γιάννη Ξανθούλη, ο Τάκης Ζαχαράτος, σατιρίζει  χαρακτήρες που είναι στην πρώτη θέση είτε της επικαιρότητας, είτε της σόου μπιζ, κείμενα που  αγκαλιάζουν τους ρόλους χωρίς να τους αποδυναμώνουν. “Το μούτρο του είναι το θέατρο του”. Αυτό ακριβώς είναι ο Τάκης Ζαχαράτος, σαν το στίχο του τραγουδιού του, που λέει στην  έναρξη της παράστασης. Γίνεται Ζωζώ Σαμπουτσάκη, και ξαφνικά αλλάζει γίνεται Άντζελα Δημητρίου, Αλέξης Τσίπρας, Άγγελα Μέρκελ, Αλέξια, Ρένα Βλαχοπούλου, Γιώργος Μαζωνάκης, Σάκης Ρουβάς, Βασίλης Καρράς ακόμα και Γιώργος Τράγκας.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης, τραγουδάει «Το Δίχτυ», έψαχνε τον τρόπο για να χωρέσει αυτές τις πέντε Μεγάλες φωνές, όπως: Της Βίκυς Μοσχολιού, του Στέλιου Καζαντίδη, της  Ρίτας Σακελαρίου, της  Πόλυ Πάνου και  του Στράτου Διονυσίου». Η δεξιοτεχνία του,  στον τρόπο που μιμείται τις φωνές αλλά και οι εναλλαγές που κάνει,χωρίς να είναι δικές τους επιτυχίες   είναι πραγματικά απερίγραπτος.. δίνοντας ομως όλες τις παραλλαγές των ερμηνευτών.

«Ποια να κάνω τώρα; Πάνε οι καλύτερες που είχανε τα δώρα.  {…}Σε ποιον αιώνα θα βρεθούν μαζί ξανά μες την Αθήνα» συνεχίζει…και γίνεται με την  Μελίνα και  τραγουδάει «Αγάπη που γινες δίκωπο μαχαίρι» και στα σκαλοπάτια καθισμένος την ίδια στιγμή, γίνεται η Αλίκη να τραγουδάει «Θάλασσα πλατιά».

Ο Τάκης Ζαχαράτος, μόνος στη σκηνή. Και εκείνη τη  στιγμή που διηγείται  το πώς ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι του στον κόσμο των μιμήσεων…  Ξαφνικά ζωντανεύει το όνειρο. Η βελούδινη κουρτίνα του Παλλάς ανοίγει και  η  ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ εμφανίζεται τραγουδώντας,  κάποιες από τις αμέτρητες επιτυχίες που την καθιέρωσαν στο ελληνικό κοινό αλλά και επιτυχίες άλλων ερμηνευτών.


«Όλος ο κόσμος είσαι εσυ», «Απόψε σε θέλω», «Σταλιά – Σταλιά», «Πάλι θα κλάψω», «Τι να φταίει», «Ζωγραφισμένα στο Χαρτί», «Κρίμα το μπόι σου»,   «Τ΄αθανατο νερό», «Καμιά φορά», «Τώρα Τίποτα», «Καλύτερα», «Πρόβα νυφικού», «Πάρτο φεγγάρι και κάντο βέρα μου», «Τολμώ».

Και έρχεται η στιγμή της «λύτρωσης», η  Μαρινέλλα συναντά τον αντικατοπτρισμό της,  που σαφώς  δεν είναι   άλλος από τον Τάκη Ζαχαράτο, ντυμένο Μαρινέλλα.

«Παιδιά τι έγινε λέει η αγαπημένη τραγουδίστρια, μου ανέβηκε η πίεση και τα βλέπω όλα διπλά; Κρατήστε την παιδιά δεν μπορώ να χάσω αυτό το θέαμα:  Και Εκεί αρχίζει ένας ξεκαρδιστικός διάλογος μεταξύ τους.  Τραγουδάνε μόνοι, αλλά και ντουέτο.

Ναι, η Μαρινέλλα είναι και θεατρίνα, το διαπιστώσαμε, άλλωστε και στο παρελθόν.   αλλά  έχει αυτό τον ιδιαίτερο κάθε φορά τρόπο, να   ερμηνεύει ένα καινούργιο ρόλο και να εντυπωσιάζει.

Φυσικά δεν χρειάζεται να κάνω ιδιαίτερη μνεία στη σκηνοθεσία, αφού από την πρώτη στιγμή, αναπνέεις το άρωμα του Σταμάτη Φασουλή. Ναι μόνο αυτός θα μπορούσε να δέσει τόσο ‘’συναισθηματικά’’ το παρόν το παρελθόν και το άπειρον… Ο κ. Φασουλής , συνδέει  τις εποχές, τους ρόλους και τα γεγονότα χωρίς να δημιουργεί σχισμές και χάσμα μεταξύ της συνεύρεσης του διαφορετικού. Στο ίδιο πνεύμα δούλεψαν όλοι οι συντελεστές της παράστασης. Τα σκηνικά είναι του Μανόλη Παντελιδάκη, και τα κουστούμια της Ντένη Βαχλιώτη. Οι  χορογραφίες είναι του Δημήτρη Παπάζογλου. Και πώς να το κάνουμε οι ενορχηστρώσεις του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου ήταν ξεχωριστές. Δεν είναι  ότι υπάρχει  κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί, υπάρχει  όμως η απόλυτη αρμονία και σταθερότητα  στους πυλώνες της παράστασης. Ζωντανή η ορχήστρα και υπαρκτή στη σκηνή και όχι χαμένη στην πλατεία.

Τη Μαρινέλλα και τον Τάκη Ζαχαράτο πλαισιώνουν 12 νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες που χορεύουν και τραγουδούν με τη συνοδεία της ορχήστρας (αλφαβητικά): Ζωή Βατίστα, Γρηγόρης Γεωργίου, Γιάννης Γιαννάτσης, Χριστίνα Ελληνοδέλη, Νίκος Ζιάζιαρης, Εύα Σταμάτη, Γιώργος Τσουρουνάκης, Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος, Κωνσταντίνος Φραντζής, Στράτος Χατζηδάκης

Κάπως έτσι είδα   τα πράγματα στη σκηνή του Παλλάς. Και επειδή ακούω περί ακριβού εισιτηρίου, μπαίνοντας στο site www.ticket365.gr/parastaseis/12854, θα διαπιστώσει κανείς ότι τα εισιτήρια αρχίζουν από 10 ευρώ.

 

 

 

Info.

«Μαρινέλλα – Ζαχαράτος στον καθρέφτη του Παλλάς»

Έως 29 Ιανουαρίου 2017, στο Θέατρο «Παλλάς»!

Εισιτήρια προπωλούνται στο ταμείο του Θεάτρου «Παλλάς»

(Βουκουρεστίου 5, Αθήνα) και τηλεφωνικώς στο 211 1000365.

Επίσης, στα καταστήματα «Public», «Seven spots», «Reload stores»,

«Media markt», στα βιβλιοπωλεία «Ευριπίδης» και τηλεφωνικώς στο 11876.


Ηλεκτρονική προπώληση: www.viva.gr και www.ticket365.gr.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.