Εγκρίθηκαν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα απο τον ΕSΜ…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ καταφέρεται το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού επειδή εγκρίθηκαν οριστικά από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Σημειώνεται ότι η εφαρμογή της απόφασης για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα καθυστέρησε λόγω του πακέτου παροχών της κυβέρνησης.

“Η απόφαση του ESM εξανεμίζει και το τελευταίο φύλλο συκής που είχε μείνει στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη”, τονίζει η κυβέρνηση στην ανακοίνωσή της. Σημειώνει ότι είναι “βαρύτατα εκτεθειμένος” ο κ. Μητσοτάκης, καθώς “και η στήριξη στους χαμηλοσυνταξιούχους δόθηκε από την κυβέρνηση και η απομείωση του χρέους προχωρά κανονικά”.

Ειδικότερα, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού υπογραμμίζει ότι “σε αντίθεση με τις προσδοκίες αλλά και την ακατάσχετη καταστροφολογία τους, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας ενέκρινε σήμερα Δευτέρα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος, τα οποία θα μειώσουν το δείκτη χρέους προς το ΑΕΠ κατά περίπου 20 ποσοστιαίες μονάδες ως το 2060”. Επισημαίνει τους τρεις τρόπους παρέμβασης για τη μείωση του χρέους, που είναι οι εξής: 1) Ανταλλαγή ομολόγων, 2)Swaps Επιτοκίων, 3) Προσαρμογή χρηματοδότησης.

Κατόπιν αυτών, σχολιάζει ότι “ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος προ ενός μηνός αρνήθηκε τη στήριξη σε 1,6 εκατομμύρια χαμηλοσυνταξιούχους με την εφάπαξ 13η σύνταξη, μετά τις αντιδράσεις από τους πλέον ακραίους κύκλους των δανειστών, αν και αρχικά είχε δηλώσει επισήμως πως θα την ψηφίσει, είναι βαρύτατα εκτεθειμένος”. “Κατέρρευσε το έωλο επιχείρημά του πως η «μονομερής ενέργεια» της κυβέρνησης θα θέσει σε κίνδυνο την ελάφρυνση του χρέους, την οποία βέβαια νωρίτερα χλεύαζε ως ήσσονος σημασίας”, τονίζει και σημειώνει πως “σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται αντιμέτωπος με δύο άβολες διαπιστώσεις. Και η στήριξη στους χαμηλοσυνταξιούχους δόθηκε από την κυβέρνηση και η απομείωση του χρέους προχωρά κανονικά”.

“Αυτό που έμεινε στον κ. Μητσοτάκη είναι τα διαπιστευτήρια υποταγής που πρόθυμα κατέθεσε”, τονίζει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.