Όλα όσα έγιναν στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης Πετάει – Πετάει

Facebook
Twitter
LinkedIn

Και ποιος δεν ήταν στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Πετάει Πετάει» στο Χυτήριο. Βάλε καφέ να στα πω. Βραδιά για σελέμπριτις. Βραδιά κωμωδίας και τρελού γέλιου.


Στην Ελληνική απόδοση της κλασικής φάρσας του Γάλλου Marc Camoletti «BOEING BOEING», σε μετάφραση Βάσιας Παναγοπούλου και σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, ο Μάνος, που υποδύεται ο Μάνος Ιωάννου, ένας play boy και πετυχημένος αρχιτέκτονας, ασπάζεται το επικίνδυνο χόμπι της πολυγαμίας με 3 όμορφες αεροσυνοδούς, την Τουρκάλα Χούλια (Αγγελική Δαλιάνη), την Ιταλίδα Γκαμπριέλλα (Μαρία Κορινθίου) και την Γερμανίδα Γκρέτχεν (Βίκυ Κάβουρα).

Έλα όμως που όλα ανατρέπονται  τη μέρα που ο παιδικός φίλος του από την Κρήτη, ο σύντεκνος Σήφης –  που υποδύεται ο Μάνος Παπαγιάννης –  τον επισκέπτεται μετακομίζοντας στην Αθήνα, την ίδια ημέρα που κατα σύμπτωση αλλάζει το πρόγραμμα των τριών αεροσυνοδών, οι πτήσεις τους ακυρώνονται και πρέπει να μείνουν στο ίδιο σπίτι, χωρίς φυσικά να γνωρίζει η μία την ύπαρξη της άλλης… ε και σκέψου ποιος είδε την κωμωδία και δεν πέθανε στο γέλιο.

Βέβαια η δαιμόνια Κούλα, η οικονόμος του Μάνου, δηλαδή η  Τζέσυ Παπουτσή, πως κρατάει τις ισορροπίες,  αλλά ξέρεις Παπουτσή είναι αυτή, σε ρίχνει στα πατώματα και με μια μούτα να κάνει.

Όλοι μ άρεσαν, αλλά ο Μάνος Παπαγιάννης στο ρόλο του Σήφη, με είχε κερδίσει, πιο πολύ απ όλους.  Δυο ώρες παράστασης δεν σκεφτόμουν τίποτε άλλο, ζούσα μέσα στην ανατρεπτική κωμωδία τους.  Ο Γιώργος Βάλαρης, έκανε πάλι το θαύμα του, ότι πιάσει στα χέρια του το αποθεώνει.

Κάτσε μου ντε…  θα σου πω και ποιοι ήταν, φαγώθηκες, πήρα και φωτογραφίες από το Facebook, γενικά φίλη μου,  προβλήθηκαν παντού, Αλίκη Δανάλη είναι αυτή.

Άκου τώρα ποιους είδαμε: Γιάννη Αϊβάζη, Μιχάλη Ρέππα, Θανάση Παπαθανασίου Δημήτρη Αποστόλου, Μάγδα Πένσου, Άννα Φόνσου, Παύλο Κοντογιαννίδης, Ναταλία Γερμανού, Χριστίνα Πολίτη, Δημήτρη Γιώτη,  Ελένη Καρακάση, Σάσα Σταμάτη, Ζέτα Δούκα,  Κέλλυ Σταμουλάκη, Τάσο Κωστή,  Νέλλη Γκίνη, Κατερίνα Τσάβαλου, Σύλβια Δεληκούρα, Ιωάννα Πηλιχού,  Φωτεινή Δεμίρη, Τζένη Διαγούπη, Μάκη Δελαπόρτα, Σοφία Παυλίδου….

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ


Μετάφραση: Βάσια Παναγοπούλου


Διασκευή: Στέλιος Παπαδόπουλος & Γιώργος Βάλαρης


Σκηνοθεσία-μουσική επιμέλεια: Γιώργος Βάλαρης


Σκηνικά: Διονύσης Χριστοφιλογιάννης


Κοστούμια: Αλέξης Φούκος


Βοηθός σκηνοθέτη: Καλλιόπη Κοτζαηλία


Φωτογράφιση παράστασης: Ρούλα Ρέβη



ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:  (με αλφαβητική σειρά)


Αγγελική Δαλιάνη, Μάνος Ιωάννου, Βίκυ Κάβουρα, Μαρία Κορινθίου, Μάνος Παπαγιάννης


Φιλική συμμετοχή: Τζέση Παπουτσή


Παραγωγή: Χυτήριο Σημείο Πολιτισμού – Σκηνή Ανδρέας Βουτσινάς


http://www.chytirio.gr, https://www.facebook.com/XYTHPIOTheatreArtCafe,


https://twitter.com/chytirio


«ΠΕΤΑΕΙ ΠΕΤΑΕΙ» στο facebook: https://www.facebook.com/Πετάει-Πετάει-η-πιο-φρέσκια-κωμωδία-που-σε-απογειώνει-166600000450690/?ref=ts&fref=ts&qsefr=1

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.