Αγωγές σε δύο δημοσιογράφους κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για αναληθείς και συκοφαντικές αναρτήσεις…

Tsipras
Facebook
Twitter
LinkedIn

Αγωγές κατά των δημοσιογράφων Γιάννη Κουρτάκη και Γιώργου Παπαχρήστου κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αναφορικά με τα δημοσιεύματα για την εξοχική κατοικία που ο τελευταίος μισθώνει στο Σούνιο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί με τις αγωγές του αποζημίωση ενός εκατομμυρίου ευρώ, «για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης από την παράνομη προσβολή της προσωπικότητας, της τιμής και της υπόληψής του, την  οποία οι δύο δημοσιογράφοι και οι εργοδότες τους παράνομα και υπαίτια προκάλεσαν με τις αναληθείς και συκοφαντικές δηλώσεις κι αναρτήσεις τους ηλεκτρονικά, διά του Τύπου αλλά και τηλεοπτικά», όπως αναφέρεται σε άτυπη ενημέρωση της Κουμουνδούρου.

Με εξώδικό του ο Αλέξης Τσίπρας είχε ήδη προαναγγείλει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να του επιδικάσει ποσό αντίστοιχου ύψους με αυτό που ανέφεραν οι δύο δημοσιογράφοι ότι στοίχισε η ανακαίνιση της ενοικιαζόμενης κατοικίας. Το ποσό αυτό θα αποδοθεί στον ΕΔΟΕΑΠ, τον ασφαλιστικό φορέα των εργαζόμενων στον χώρο της ενημέρωσης, όπως είχε δεσμευτεί.

«Αν και οι εναγόμενοι κλήθηκαν με εξώδικο που τους επιδόθηκε να ανακαλέσουν τα ψεύδη και συκοφαντίες τους σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με εξοχική κατοικία που ο τελευταίος νομίμως μισθώνει στο Σούνιο, αρνήθηκαν να αποκαταστήσουν την αλήθεια. Αντίθετα συνέχισαν με ειρωνείες, υπαινιγμούς και χαρακτηρισμούς την πολιτικώς καθοδηγούμενη και “επιτελικώς” συντονισμένη επιχείρηση κατασυκοφάντησης και σπίλωσης του Αλέξη Τσίπρα» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δικηγόροι του Αλέξη Τσίπρα ανέλαβαν ο Γιάννης Μαντζουράνης, με αδιάλειπτη πολυετή παρουσία στον χώρο των ποινικών και διοικητικών δικαστηρίων, και ο Θανάσης Καμπαγιάννης, μέλος τους ΔΣ του ΔΣΑ και ευρύτερα γνωστός από τον αγώνα που έδωσε μαζί με άλλους δικηγόρους προκειμένου να καταδικαστούν οι εγκληματίες νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Πηγή: Ζούγκλα

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.