Πυροβολισμοί μπροστά στο Λούβρο, στρατιώτης δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι

Facebook
Twitter
LinkedIn

Για σοβαρό περιστατικό ασφαλείας στο Λούβρο μιλά η γαλλική αστυνομία: Στρατιώτης άνοιξε πυρ σε άνδρα που προσπάθησε να του επιτεθεί με μαχαίρι φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ», όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ο άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά, αλλά στους δύο σάκους που μετέφερε δεν βρέθηκαν εκρηκτικά.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε πως «βρίσκεται σε έξελιξη σοβαρό περιστατικό ασφαλείας» στο Λούβρο αργά το πρωί της Παρασκευής (περίπου στις 10:20 ώρα Παρισιού).

Στη συνέχεια, ο αστυνομικός διοικητής Καντό ανέφερε πως ο άνδρας ήταν οπλισμένος με μαχαίρι, «εξαπέλυσε απειλές» και επιτέθηκε στους στρατιώτες, τραυματίζοντας έναν εξ αυτών ελαφρά. Οι στρατιώτες τον πυροβόλησαν πέντε φορές.

Σύμφωνα με την Monde, το περιστατικό σημειώθηκε συγκεκριμένα στον χώρο του υπόγειου εμπορικού Carrousel, το οποίο βρίσκεται κάτω από το μουσείο.

Από την πλευρά του, και το Reuters, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, μιλά για απόπειρα επίθεσης με μαχαίρι εναντίον του στρατιώτη.

Οι μερικές εκατοντάδες επισκέπτες που βρίσκονταν στους χώρους του μουσείου οδηγήθηκαν σε αίθουσες που αποκλείστηκαν για λόγους ασφαλείας.

Θα απομακρυνθούν σταδιακά έπειτα από «τις απαραίτητες ταυτοποιήσεις» ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Επιπλέον, ο κοντινός σταθμός του μετρό έκλεισε και η Ριβολί αποκλείστηκε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.