Κατάληψη απο τους ένστολους…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Συμβολική κατάληψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κάνουν αυτή την ώρα οι Πρόεδροι των Συνδικαλιστικών Ενώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας και ζητούν συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλαριάκη. Την ίδια ώρα, πυροσβέστες 5ετίας έχουν συγκεντρωθεί έξω από τη Βουλή προκειμενου να διαμαρτυρηθούν για τη λήξη της σύμβασης τους. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι αποτελούν το 1/3 του συνόλου των εργαζομένων της πυροσβεστικής.

“Δεν υλοποιείται ο νόμος που προβλέπει τη μονιμοποίηση μας”, λένε χαρακτηριστικα. Οι πυροσβέστες ζητούν την αμεση νομιμοποίηση τους, όπως προβλέπεται από τη σύμβασή τους. “Ζητάμε την εφαρμογή του νόμου τίποτα παραπανω”, επισημαίνουν. Καταγγέλλουν την κυβέρνηση πως δεν προχωράει τη μονιμοποιησή τους, γεγονός που σημαίνει πως δεν τηρείται ο νόμος. “Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Αυτό ειμαι απαράδεκτο για εμάς. Ειμαστε αξιοπρεπείς. Η πυροσβεστική είναι στο έλεος του κινδύνου”, τονίζουν. Οι πυροσβέστες βρίσκονται αυτή την ώρα στο αρχηγείο του πυροσβεστικού σώματος στην οδό Μουρούζη.

Κλειστές είναι αυτή την ώρα η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, από το Σύνταγμα έως το Χίλτον και η οδός Ακαδημίας, από το ύψος της Κανάρη. Η θητεία των 4.000 πυροσβεστών που προσλήφθηκαν στις 10 Φεβρουαρίου 2012 λήγει αύριο (Πέμπτη).

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.