Νέα πρωτοβουλία από τη Φώφη Γεννηματά για τα ΜΜΕ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Νέα πρωτοβουλία προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η σύσταση Ειδικής Διακομματικής Επιτροπής που θα αναλάβει την επεξεργασία πρότασης νόμου για την επιβίωση των μέσων μαζικής ενημέρωσης – και όχι μόνο – ανέλαβε σήμερα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

Σε επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής η Φώφη Γεννηματά τονίζει ότι ζητά η Επιτροπή «να προχωρήσει στην επεξεργασία και σύνταξη πρότασης νόμου, που θα θέτει το πλαίσιο για την αντιμετώπιση από την πολιτεία του σημαντικού αυτού ζητήματος μέχρι την εξεύρεση οριστικής και βιώσιμης λύσης». Είναι προφανές, συμπληρώνει, ότι οι σχετικές διατάξεις «θα πρέπει, να έχουν αναλογική εφαρμογή και για τις άλλες χειμαζόμενες από την οικονομική κρίση παραγωγικές μονάδες».

Σύμφωνα με πληροφορίες θετικά ανταποκρίθηκαν στην προσπάθεια η Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι. Ο Νίκος Βούτσης δεν απέκλεισε τη σύσταση της Επιτροπής, ωστόσο ζήτησε χρόνο για να απαντήσει και συγκεκριμένα μέχρι την Παρασκευή, οπότε και θα επιστρέψει ο Πρωθυπουργός από την Ουκρανία.

Αναλυτικά η επιστολή της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προς τον Πρόεδρο της Βουλής:

«Όπως γνωρίζετε, την περασμένη εβδομάδα ζητήσει με δημόσια δήλωση μου να αναληφθεί σε κοινοβουλευτικό επίπεδο πρωτοβουλία για το μεγάλο θέμα που σχετίζεται με την κρίση επιβίωσης που αντιμετωπίζει μεγάλο μέρος των μέσων μαζικής επικοινωνίας και την συνακόλουθη βασανιστική εργασιακή αβεβαιότητα χιλιάδων εργαζομένων σε αυτά.

Όπως είχα τονίσει τα ζητήματα που άπτονται της πολυφωνίας στην ενημέρωση και την ελευθεροτυπία δεν αφορούν αποκλειστικά την εκτελεστική εξουσία αλλά κυρίως το Κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία.

Επειδή στο διάστημα που μεσολάβησε, λόγω της Κυβερνητικής αδράνειας, δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη στο μείζον αυτό θέμα, θεωρώ επιβεβλημένη την ανάληψη άμεσα, πρωτοβουλίας από την πλευρά σας, για τη σύσταση Ειδικής Διακομματικής Επιτροπής υπό την Προεδρία σας.


Η Διακομματική Επιτροπή θα προχωρήσει στην επεξεργασία και σύνταξη πρότασης νόμου, που θα θέτει το πλαίσιο για την αντιμετώπιση από την πολιτεία του σημαντικού αυτού ζητήματος μέχρι την εξεύρεση οριστικής και βιώσιμης λύσης.


Είναι προφανές ότι οι σχετικές διατάξεις θα πρέπει, να έχουν αναλογική εφαρμογή και για τις άλλες χειμαζόμενες από την οικονομική κρίση παραγωγικές μονάδες».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.