ΣόΙμπλε προς τους Ελληνες: Ράους…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Νέο, σκληρό μήνυμα προς την Ελλάδα απέστειλε το βράδυ της Τετάρτης ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε,  σε δηλώσεις του στο ARD Διαμήνυσε ότι η Ελλάδα πρέπει να δρομολογήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να καταστεί ανταγωνιστική αλλιώς «δεν θα μπορέσει να μείνει στην Ευρωζώνη». Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απέκλεισε, παράλληλα, το ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους, καθώς, όπως τόνισε κάτι τέτοιο θα παραβίαζε τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

«Η Ελλάδα θα είχε αυτή τη δυνατότητα μόνο εάν αποχωρούσε από την Ευρωζώνη» είπε ο κ. Σόιμπλε, μερικές μόλις ώρες πριν από τη συνεδρίαση του EuroWorking Group. 

«Δεν μπορούμε να αναλάβουμε κούρεμα χρέους για μέλος του ευρωπαϊκού ενιαίου νομίσματος, αποκλείεται βάσει της Συνθήκης της Λισαβόνας», ανέφερε ο Σόιμπλε, μιλώντας στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Επανέλαβε δε, την πάγια θέση του ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος αλλά η ανταγωνιστικότητα.

«Η πίεση στην Ελλάδα, προκειμένου να αναλάβει τις μεταρρυθμίσεις, πρέπει να συνεχιστεί, ώστε να καταστεί ανταγωνιστική, αλλιώς δεν μπορεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε, που εκτίμησε παράλληλα ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί και πως η Ελλάδα δεν θα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.