Είδαμε “Το Βασίλειο της Γης” σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη

Facebook
Twitter
LinkedIn

της Λαμπριάνας Κυριακού

Μια απλή ιστορία που διαδραματίζεται στο Δέλτα του Μισισιπή στη Νότια Αμερική, βλέπουμε να εξελίσσεται στη σκηνή του Θεάτρου Olvio, κάθε Δευτέρα και Τρίτη σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη.

Ο λόγος για «Το Βασίλειο της Γης», που είναι  ένα από τα άγνωστα έργα  του Τένεσσι Ουίλλιαμς, που   ανέβηκε για πρώτη φορά στις 27 Μαρτίου του 1968 στη Νέα Υόρκη. Όπως διακρίνουμε και σε άλλα έργα του, ίσως ο Τένεσσι Ουίλιαμς, να εμπνεύστηκε αυτό το έργο, παρασυρόμενος ακόμα μια φορά, από τα παιδικά του βιώματα.

Ένα αγρόκτημα  βυθισμένο μέσα στις καλαμιές, απειλείται από στιγμή σε στιγμή,  να παρασυρθεί από την ορμή του νερού που ξεχείλισε από το ποτάμι. Στην παράσταση της κυρίας Ανδρεάδη , πρωταγωνιστούν οι ήχοι. Η σκηνή μεγάλη,  το σκηνικό περιορισμένο. Σαν ένα μικρό κουκλόσπιτο, που μια χείρα περιφέρει τους πρωταγωνιστές  πάνω και κάτω!!

Τρεις «στοιχειωμένοι» από την μοίρα χαρακτήρες, πιόνια του πεπρωμένου τους, παίζουν το παιχνίδι της ανθρώπινης  επιβίωσης, με τη μοναξιά να τους κυριεύει.

Ο Ορέστης Τζιόβας, υποδύεται ένα εύθραυστο φυματικό  αγόρι, ταυτισμένο απόλυτα με την μητέρα του, που ζει και υπάρχει μόνο γι αυτήν και μέσα από αυτήν. Η ερμηνεία του αγαπημένου ηθοποιού,  δεν μας επιφυλάσσει καμία έκπληξη, ωστόσο,  μας έδειξε την παράνοια του Λοτ, που παρά το γεγονός ότι πεθαίνει, διεκδικεί μέχρι το τέλος, το σπίτι της μητέρας του.

Ο  Κρις Ραντάνοφ, υποδύεται τον Τσικ,  ένα αγόρι με νέγρικα γονίδια, περιθωριακό, αγενή. Δυο ετεροθαλή αδέλφια.   Δυο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι, ανταγωνίζονται για να διεκδικήσουν ένα κομμάτι γης.

Η Παναγιώτα Βλαντή υποδύεται τη Μυρτλ, μια νεαρή γυναίκα,  αφελή, με δυνατή φωνή, που παντρεύεται  τον Λοτ, μέσα σε 24 ώρες, πιστεύοντας στον κεραυνοβόλο έρωτα και όχι στις παγίδες που της επιφυλάσσει.

Υποκριτικά οι ηθοποιοί  ανταποκρίνονται στο ρόλο τους με την  Παναγιώτα Βλαντή, να ξεχωρίζει στο ρόλο της Μυρτλ,  αφού φωτίζει όλα τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν την προσωπικότητα της.

Το μεγάλο παιχνίδι της επιβίωσης αλλά και της αποκάλυψης αρχίζει, όταν βρεθούν και οι τρεις μέσα στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού. Το ποτάμι απειλεί από στιγμή σε στιγμή να ξεχειλίσει… Το ποιος θα επιβιώσει, αυτό  θα το δείτε στη σκηνή του θεάτρου Olvio.

Ωστόσο είναι ένα μελόδραμα με αρκετά στοιχεία γλυκόπικρου χιούμορ.


Επίσημη Πρεμιέρα:

Την πιο ερωτική μέρα του χρόνου, πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της  παράστασης «Βασίλειο της Γης». Άνθρωποι του θεάτρου, των γραμμάτων και των τεχνών τίμησαν με την παρουσία τους την πρώτη παραγωγή της Androdely p.c., ενώ οι λαμπεροί πρωταγωνιστές της παράστασης Παναγιώτα Βλαντή,  Ορέστης Τζιόβας και  Κρίς Ραντάνοφ απέσπασαν τις καλύτερες εντυπώσεις, μέσα σε μια μαγική και φιλόξενη βραδιά.

 

Ταυτότητα:

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές [Το Τέλος του Κόσμου]

Σκηνοθεσία: Ιόλη Ανδρεάδη

Πρωτότυπη Μουσική / Ηχοτοπίο: Γιάννης Χριστοφίδης

Σκηνικά-κοστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα

Σχεδιασμός φωτισμών: Χριστίνα Θανάσουλα

Βοηθός σκηνοθέτη: Διονύσης Χριστόπουλος

Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης

Επιμέλεια σκηνικών: Περικλής Πραβήτας

Μακιγιάζ: Γιάννης Μαρκετάκης

Επιμέλεια casting: Natalie Pawloff

Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού

Υπεύθυνη παραγωγής: Ειρήνη Βουρλάκου

Παραγωγή: ANDRODELY p.c


Διανομή:

Μυρτλ: Παναγιώτα Βλαντή

Λοτ: Ορέστης Τζιόβας

Τσικ: Κρις Ραντάνοφ


Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.