Τα Οσκαρ και το… λάθος.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Από ένα πρωτοφανές λάθος, για την ιστορία των βραβείων, σημαδεύτηκε η βράδια των Όσκαρ, αφού ο Γουόρεντ Μπίτι ανακοίνωσε ότι το Oσκαρ καλύτερης ταινίας απονέμεται στο μιούζικαλ La La Land, ενώ το βραβείο είχε κερδηθεί από την ταινία Moonlight.

H Έμα Στόουν, πήρε το όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου, για την εμφάνισή της στο μιούζικαλ La La Land ενώ το όσκαρ Α’ ανδρικού πήγε στον ηθοποιό Κέισι Άφλεκ, για τον ρόλο του στην ταινία “Manchester by the sea”.Η Βαϊόλα Ντέιβις έλαβε το βραβείο Β΄ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία Fences του Ντένζελ Ουάσινγκτον ενώ ο 43χρονος Μαχέρσαλα Αλί βραβεύτηκε με το όσκαρ Β΄ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Moonlight του Μπάρι Τζένκινς.

Το όσκαρ καλύτερου σεναρίου πήγε στην ταινία Manchester by the sea ενώ ο Ντέιμιεν Σαζέλ έλαβε το βραβείο Όσκαρ σκηνοθεσίας για το μιούζικαλ La La Land – σε ηλικία, μόλις 32 ετών.Δεν κέρδισε το Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου ο Αστακός των Ευθύμη Φιλίπου και Γιώργου Λάνθιμου – Το έχασε και η Δάφνη Ματζιαράκη στην κατηγορία ντοκιμαντέρ μικρού μήκους.Ο Ασγκάρ Φαρχάντι από το Ιράν κέρδισε απόψε το δεύτερό του Όσκαρ για την ταινία The Salesman. Το Oscar καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Όμως ο Ασγκάρ Φαρχάντι δεν ανέβηκε απόψε στην σκηνή του Kodan Theatre.

«Είναι μεγάλη τιμή που παίρνω αυτό το βραβείο για δεύτερη φορά. Λυπάμαι που δεν είμαι μαζί σας απόψε. Η απουσία μου είναι από ένδειξη σεβασμού για τους ανθρώπους της χώρας μου αλλά και εκείνους από άλλα 6 κράτη που δεν τους σεβάστηκαν με έναν απάνθρωπο νόμο που απαγορεύει την είσοδο μεταναστών στις ΗΠΑ. Το να χωρίζουμε τον κόσμο “σ’εμάς” και “στους εχθρούς μας” δημιουργεί φόβο», είπε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος του ιρανού δημιουργού κάνοντας όλο το Kodak Theatre να σηκωθεί όρθιο και να χειροκροτά.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.