Πηγές υπ. Άμυνας: Θερμό επεισόδιο στην Κύπρο ετοιμάζουν οι Τούρκοι τον Ιούνιο

Facebook
Twitter
LinkedIn

Σκηνικό θερμού επεισοδίου στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, τον Ιούνιο, φοβούνται πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όταν ξεκινήσει η μεγάλη γεώτρηση φυσικού αερίου από την γαλλική εταιρεία TOTAL στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «αναγνώσεις» που έχουν γίνει στο Πεντάγωνο είναι πως οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν να μεταφέρουν το σκηνικό της έντασης στην Κύπρο με μια έξοδο τουρκικού πλοίου.

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, οι Ενοπλες Δυνάμεις είναι σε απόλυτη ετοιμότητα», ξεκαθαρίζουν πηγές του Υπουργείου Άμυνας. Οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν σκηνοθετημένα  τα επεισόδια με τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου της Ελλάδας. «Κάποια από τα δήθεν επεισόδια με παραβιάσεις εναέριου ή θαλάσσιου χώρου είναι σκηνοθετημένα και δεν έχουν συμβεί ποτέ. Εμείς απαντάμε δυναμικά και κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες και τα διαβήματα μόνο στα πραγματικά περιστατικά».

Πάντως οι ίδιες πηγές από το υπουργείο Αμυνας υποστήριξαν πως έχει αυξηθεί το επίπεδο στρατιωτικής παρουσίας στα νησιά.

Ανέφεραν ακόμη ότι έχουν αποδυναμωθεί οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας. «Οι περισσότεροι πιλότοι που επιχειρούν στο Αιγαίο είναι νεαροί γιατί οι παλαιοί αποστρατεύθηκαν» σημείωσαν και τόνισαν το γεγονός πως οι παραβιάσεις γίνονται πάνω από τα κεφάλια των ΝΑΤΟϊκών στο Αιγαίο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.