Eπιστολή στους Ευρωπαίους εταίρους απο τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Την επαναφορά του ευρωπαϊκού κοινωνικού κεκτημένου στην Ελλάδα έθεσε  στους ευρωπαίους εταίρους ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή που έστειλε στους προέδρους των ευρωπαϊκών θεσμών και στους αρχηγούς των υπόλοιπων 26 κρατών-μελών ενόψει της επετειακής Συνόδου Κορυφής του Σαββάτου, στη Ρώμη.
Από το κείμενο δεν προκύπτει ξεκάθαρα ότι η Αθήνα απειλεί να ασκήσει βέτο στην κοινή διακήρυξη της Συνόδου, παρά τις αιχμές των τελευταίων ημερών. Ο κ. Τσίπρας σημειώνει την πρόθεσή του να υποστηρίζει το κείμενο, όμως ταυτόχρονα επισημαίνει ότι η χώρα μας δικαιούται να γνωρίζει «ανοιχτά, επίσημα και καθαρά» εάν έχει «πρόσβαση» στις ευρωπαϊκές κοινωνικές κατακτήσεις.

Ο κ. Τσίπρας κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις εργασιακές σχέσεις και στην προσπάθεια επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων, όπου έχει ενστάσεις το ΔΝΤ. Ζητά την υποστήριξη των εταίρων ώστε να «υπερασπιστούμε μαζί το δικαίωμα της Ελλάδας να επιστρέψει στα δεδομένα του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου».

«Σεβόμαστε απολύτως τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε για την απαραίτητη δημοσιονομική προσαρμογή […] Δεν μπορούμε όμως να κατανοήσουμε απαιτήσεις πέραν των δεσμεύσεων αυτών, όπως αυτής της παράτασης της εξαίρεσης της Ελλάδας από το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο», σημειώνει ο πρωθυπουργός.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.