Φτερά έκανε από Μουσείο του Βερολίνου πελώριο χρυσό νόμισμα

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση της κλοπής του τεράστιου χρυσού νομίσματος από το Μουσείο Μπόντε του Βερολίνου. Το συγκεκριμένο βρίσκεται στο λεγόμενο «Νησί των Μουσείων» της γερμανικής πρωτεύουσας μαζί με μερικά από τα σημαντικότερα της Γερμανίας.

Οι δράστες κατάφεραν να απενεργοποιήσουν το συναγερμό, αλλά κυρίως να κουβαλήσουν εκτός Μουσείου ένα νόμισμα 53 εκατοστών σε διάμετρο, 3 εκατοστών σε πάχος και 100 κιλά σε βάρος.

Η ληστεία τοποθετείται χρονικά τα ξημερώματα της Δευτέρας. Η Αστυνομία εκτιμά ότι οι δράστες μπήκαν στο Μουσείο από παράθυρο και είχαν οργανώσει μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια ιδίως το θέμα της μεταφοράς του νομίσματος.

Βρισκόταν δε μέσα σε αλεξίσφαιρη βιτρίνα.

Η ονομαστική του αξία υπολογίζεται στο 1 εκατ. δολάρια, όμως λόγω του βάρους του και του χρυσού 24 καρατίων, υπολογίζεται ότι έχει πολύ μεγαλύτερη αξία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο συγκεκριμένο Μουσείο υπάρχουν πάνω από 500 χιλιάδες εκθέματα, αλλά οι δράστες ήθελαν μόνο αυτό.

Το νόμισμα είναι δημιουργία του Καναδικού Νομισματοκοπείου. Από τη μία πλευρά φέρει την κεφαλή της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ ως αρχηγού του Καναδά και από την άλλη το γνωστό σύμβολο της χώρας, το φύλλο σφενδάμνου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.