Συνελήφθησαν δύο υποπτοι για την τρομοκρατική επίθεση στην Στοκχόλμη…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν δήλωσε ότι όλα τα στοιχεία της ”εισβολής” του φορτηγού που αφαίρεσε τη ζωή συνανθρώπων μας  συνηγορούν ότι πρόκειται για «τρομοκρατική ενέργεια». Αρχικά υπήρξε η πληροφορία για μια σύλληψη, κάτι το οποίο, ωστόσο διαψεύστηκε στη συνέχεια από τις σουηδικές αρχές.

Τοπικά μέσα αναφέρουν πως καταζητείται ένας άνδρας ο οποίος φορά γκρι ζακέτα και φέρεται να εμπλέκεται με την επίθεση.

Η επίσημη ανακοίνωση της Σουηδικής αστυνομίας κάνει λόγο για πιθανή τρομοκρατική ενέργεια από την οποία υπάρχουν αρκετοί και τραυματίες και θανάτους χωρίς να δίνει τους ακριβείς αριθμούς.

Η Σουηδική αστυνομία σημειώνει επίσης πως δεν επιβεβαιώνει την ύπαρξη και περιστατικού με πυροβολισμούς σε πλατεία κοντά στο σημείο της επίθεσης και σημειώνει πως τόσο οι σταθμοί του μετρό όσο και ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της Στοκχόλμης παραμένουν αποκλεισμένοι από αστυνομικές δυνάμεις.

Η Σουηδική αστυνομία σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό υπόπτων και συγκεντρώνουν στοιχεία από κάμερες ασφαλείας που θα τους οδηγήσουν γρήγορα στην ταυτοποίηση και τον εντοπισμό δραστών.

Σε συνέχεια της επίθεσης στο κέντρο της Στοκχόλμης, οι αρχές στη Σουηδία βρίσκονται σε επιφυλακή με όλα τα τμήματα της αστυνομίας να είναι πλέον ένοπλα και τα μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια και σταθμούς μετρό και τρένων να είναι ιδιαιτέρως αυξημένα.

To Reuters αναφέρει πως η Σουηδική αστυνομία έχει προχωρήσει στην προσαγωγή δύο ατόμων τα οποία ανακρίνει.

Σύγχυση επικρατεί αναφορικά με τον τελικό αριθμό νεκρών και τραυματιών με την αστυνομία να μην έχει δώσει στη δημοσιότητα κανένα επίσημο στοιχείο.

Το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο νοσοκομειακή πηγή σημειώνει πως ένας είναι ο νεκρός ενώ 15 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.