H ντροπή δεν είναι της Τηλεόρασης, η ντροπή είναι στους αποδέκτες της…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τόσα χρόνια στην Τηλεόραση και ενω πάντα  ψιθυριζόταν  οτι οι διαφημιστές ειναι οι ηγεμόνες του τηλεοπτικού τοπίου δεν έδινα ιδιαίτερη σημασία. Ελεγα καλα υπερβολές.Ξημέρωμα,έκανα ζάπινγκ και σταμάτησα στο ”Ε”οταν είδα την Ντέπυ Γκολεμά.

Μ΄ενδιέφερε πάντα η γνώμη της γιατι οσο και καυστική να είναι έχει πάντα είδηση και αλήθεια.Ηταν ενα πάνελ ομως που πετούσε φλόγες.Δεν μίλησε πολύ η Ντέπυ,αλλά στο τραπέζι της κουβέντας ειπώθηκαν τόσες λεπτομέρειες και τόσες ειδήσεις.

 

Αρχισα να γελάω μόνη μου κι΄αναρωτιόμουνα πως εγώ και άλλοι πιο σημαντικοί  συνάδελφοι επιβιώσαμε σ΄αυτο το χώρο.Στην υπερβολή του ο ανεξάρτητος βουλευτής κ.Νικολοπουλος,ενω εχει ξεκινήσει αυτό τον τεράστιο αγώνα για την διαφάνεια ,καλό θα είναι να τιθασεύσει την οργή του για να μπορουν να τον καταλάβουν και οι τηλεθεατές.Σημαντικό το ρεπορτάζ του Θέμου Μάλη.Και τι δεν έμαθα.

Πως δίνοταν τα πακέτα της διαφήμισης.Πως ανεβάζαν και κατεβάζαν με ψεύτικες μετρήσεις δημοσιογράφους,σήριαλ,και ολο τον κόσμο που κινείται σ΄αυτό τον χώρο.Οσο για Κυβερνήσεις;;;Ε πάνε τον κόσμο οπου θέλουν.Μέχρι τώρα -πραγματικά το λέω και ντρέπομαι-ναι ηξερα την διαπλοκή καναλαρχών,συναδέλφων ,δεν μπορούσα ομως να την κάνω ”λιανά”.Απο την άλλη πως να παρακολουθήσεις αυτή την δαιδαλώδη διαδρομή οταν πολυεθνική εαν κατάλαβα καλά,έπρεπε ν΄αγοράσει την εταιρεία με τα μηχανάκια για να μπει στον χώρο.Και αυτά τα στοιχήματα για το περίφημο ”survaivor”τι είναι;

Ακουσον Ακουσον μεχρι λαμπάδες αναστάσιμες βγάλανε με το ”survaivor”Και αφου κανάλι προπαγάνδiζε κατα του Παππά (υπουργού) για τις επαφές του με τον τουρκο παραγωγό που θα τον έκανε ηγεμόνα στον ελληνικό τηλεοπτικό χώρο,βλέπουμε τον τούρκο παραγωγό να έχει εισβάλλει στον χώρο με το περίφημο ”survaivor”και να βάζουμε και στοιχήματα.Και ο Παππάς να ζητάει την θωράκιση της ελληνικής τηλεοπτικής πραγματικότητας απο το ΕΣΡ.

Ναι επιτέλους έχουμε ΕΣΡ. Και ο πρόεδρος και τα μέλη του ας βάλουν νυστέρι πια σ΄αυτό το σάπιο σύστημα που καταδυναστεύει τουτο τον τόπο διαμορφώνει συνειδήσεις και ”διαπαιδαγωγεί”τη νέα γενιά. Πρέπει να σημειώσω,οτι είδα για πρώτη φορά αυτη την εκπομπή ”Αποκαλυπτικά”.  Kυνηγάω τις εκπομπές που ειναι εντελώς ειδησεογραφικές και δεν την είχα δει.Σ΄αυτο το πάνελ να σημειώσω οτι είδα και συναδέλφους που έχουν μια σωστή και τίμια πορεία στο επάγγελμα οπως είναι οι κυρίες Τσόλκα και Νικολαϊδου.

Επίσης πρέπει να πω οτι δεν έχω τη γνώση άν το κανάλι έχει την απόλυτη ελευθερία να μεταδίδει την αλήθεια της είδησης…Είδωμεν…

 

Δημ.Γκ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.